zaterdag 4 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Nieuws van en over de wereldshow te Zwolle

Nieuws van en over de wereldshow te Zwolle

Verkoopklasse voor NBvV leden
Er zal naast de commerciële verkoop van vogels ook een verkoopklasse, zoals u normaliter bij de NK gewend bent, ingericht worden. Deze staat alleen open voor NBvV-leden. De inschrijving van deze verkoopklasse is niet gekoppeld aan het meedoen met wedstrijdvogels, dus volgt een gescheiden inschrijfsysteem. Informatie hierover kunt u terzijnertijd vinden op de NBvV- of Mondial site.
Gala-avond
Er worden vragen gesteld over de entreekaarten voor de gala-avond op zaterdag 12 januari 2019. Om deel te nemen dient u zich hiervoor in te schrijven. Kosten zijn 55 euro p.p. De wijze waarop ingeschreven kan worden zal z.s.m. bekend gesteld worden. Aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen zijn, gaat de reservering op binnenkomst van opgave en betaling. Info volgt!
Medewerkers
Een groot aantal van de vaste medewerkers van het NK heeft inmiddels op de oproep gereageerd. Een totaal van 185 personen zich reeds aangemeld, van de 300 die we zeker nodig denken te hebben. Er is dus nog een tekort aan menskracht. Graag zouden we nog een flink aantal nieuwe medewerker willen begroeten, aangezien met name voor de show en de twee dagen na de show meer werk verzet moet worden dan we gewoon zijn. Het maakt nogal verschil of je 12000 of 28000 wedstrijdvogels op je show hebt.
Voor de medewerker wordt goed gezorgd. Tijdens de werkdagen zorgen we voor een natje en droogje op zijn tijd en natuurlijk hoort daar een maaltijd bij.
Daarnaast ontvangt elke medewerker een Mondial-pin. Medewerkers die 5 dagen of langer komen helpen, ontvangen daarnaast een zeer fraaie herinneringspenning. Bent u 5 dagen of meer aanwezig bij alleen de opbouw en/of afbouw, dan ontvangt u ook een entreekaart geldig voor één van de openingsdagen. Medewerkers die tijdens de showdagen aanwezig zijn hebben geen entreekaart nodig, zij krijgen een keycord “Staff” ter beschikking op de dag van de werkzaamheden waarvoor zij ingepland zijn. Medewerkers die op de openingsdagen werkzaam zijn, gaan ook via een speciale ingang naar binnen waar de ontvangst van consumptiebonnen, parkeerkaart, keycord, hesje, en werkinstructies uitgedeeld worden.
Parkeren tijdens de opbouw en/of afbouw is gratis.
Medewerkers die inmiddels gereageerd hebben, kunnen hun opgave eventueel wijzigen bij Evert Berns.
Kartonnen kooien
Een gigaklus die we normaliter niet hebben is het vouwen van de kartonnen kooien. Niet alleen voor alle kanaries, tropen, exoten, kleine parkieten, enz. Maar ook voor de gehele verkoopklasse moeten er ongeveer 25000 kooien gevouwen worden. Gelukkig hebben we de beschikking over een nieuw, makkelijk in elkaar te zetten type kooi, maar dat neemt niet weg dat het een hele klus is. Vele handen maken licht werk! Samen maken we er een mooie show van!
Voor vragen kunt u zich tot Evert Berns richten.
Mail: medewerkersmondial2019@kpnmail.nl
Telefoon: 0575- 46 35 40 Mobiel: 06- 10 63 72 56
Entreebewijzen voor deelnemers
Deelnemers met minimaal drie vogels aan de wedstrijd hebben recht op twee entreebewijzen. Dit is inclusief de afhaal op zondag. Deelname aan de show geeft recht op twee keer vrij parkeren bij de hal. Dit is uitsluitend tijdens het inbrengen van de wedstrijdvogels en op de sluitingsdag. Parkeerkaartjes worden uitgereikt na vertoon van bewijs van deelname en identiteitsbewijs. Tijdens de openingsdagen is er geen vrij parkeren, behalve voor de organisatie en medewerkers.

bron:nieuwsbrief NBvV

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

1 opmerking

 1. Denk eraan dat vogels die voorkomen op/bij Bijlage B ook een CITES certificaat moeten hebben, net zoals vogels die voorkomen op Bijlage A. Aangezien NBvV zelf verklaart dat het om commercieel (verkoop) vogelevenement gaat. Ook van toepassing bij 29e EE show.
  Was ook al van toepassing bij vorige COM Mondial in Italie.
  En waar heel wat vogels wettelijk niet in orde waren. Maar vanwege overgangsperiode werd er door de vingers gekeken. Maar sinds dit jaar is die overgangsperiode verstreken. Zeker vogels die dit jaar geboren zijn, die in het bezit zijn, die geringd zijn met jaartal 2018.

  Cites certificaat betekent: registratie plicht, betekent ring plicht.

  Bij het verhandelen van vogelsoorten, bij commercieel vogelevenementen, is er een registratie-ringplicht en Cites Certificaat bij vogels die voorkomen op/bij Bijlage B. Net op dezelfde manier als bij vogels die voorkomen op/bij Bijlage A.
  Het is enkel alleen geen registratie-ringplicht als de vogels Bijlage B hun geboorte plaats, hun thuishaven, niet verlaten. Vogels voor eigen gebruik.

  Hopelijk gaat NBvV die verantwoordelijk is voor COM Mondial 2019 Zwolle de vogel hobbyisten hun daar op attent maken. Zeker de Nederlandse vogelliefhebbers. Want wie weet op voorhand dat eigen kweekvogels vroeg of laat al of niet worden verhandeld, al of niet deelnemen vogelevenementen.
  Daarom is het belangrijk vogels Bijlage B te ringen zoals vogels bijlage A. Namelijk geregistreerde vogelringen met voor Nederland kenteken NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *