donderdag 16 juli 2020
Homepage | regelgeving | Nieuws van de NBvV: vogelgriep en Apeldoorn

Nieuws van de NBvV: vogelgriep en Apeldoorn

28-12-2016
Update vogelgriep m.b.t. de jongste ontwikkelingen

District Zuid-Holland
De districtstentoonstelling in Roelofarendsveen (geopend van 29 t/m 30 december) is afgelast.

Voor de Nederlandse Kampioenschappen (12 t/m 15 januari 2017) geldt:
De show gaat gewoon door.
Hoenderachtigen (“grondvogels”) zijn helaas uitgesloten van de tentoonstelling op Vogel 2017. Deelnemers met deze vogels hebben daarover inmiddels bericht ontvangen.

Vogels uit de door de staatssecretaris aangewezen toezichtsgebieden (de zogenaamde “10-km zones”) mogen niet vervoerd worden en zijn derhalve uitgesloten van de tentoonstelling. Inzenders die dit betreft kunnen zich melden bij het bondsbureau en zullen hun inschrijfgeld teruggestort krijgen.
Inzenders mogen geen vogels vervoeren door deze gebieden. Hen wordt aangeraden om bij het inbrengen van de vogels om te rijden.

Van elke inzenders moet er een verklaring zijn dat hun vogels niet uit deze gebieden afkomstig zijn, niet afkomstig zijn van bedrijven waar op commerciële basis pluimvee wordt gehouden en niet vervoerd zijn door toezichtsgebieden. Een verklaring met die strekking wordt naar alle inzenders gemaild en is tevens onderstaand te downloaden. Indien men dit vergeten is te doen, is het formulier ook op de inbrengdag nog te verkrijgen.
Dit formulier kunt u hier downloaden.

Wilt u weten of u binnen een zgn 10 kilometer gebied woont raadpleeg dan deze kaart.
U kunt daarop inzoomen en klikken voor meer informatie.

logo_top

 

Bekijk ook

Duivenmelker betrapt bij stropen van haviken: ‘Er is veel weerstand tegen roofvogels’

Een duivenmelker in de gemeente Westerkwartier(Groningen) is donderdag op heterdaad betrapt bij het vangen en ...

1 opmerking

  1. Oke een goed besluit voor de vogelhouders ,maar ook een moeilijk besluit ,gaat het mis ligt het aan iedereen .dus goede hygiëne is een pre,voor je ze inzend.
    Want niemand wordt wijzer van deze ziekte,met name de dieren niet , en bij een uitbraak zal de hele linkse en partij voor de dieren ,alles aangrijpen om ook dit te verbieden ,stichting aap zal dan de gezonde dieren graag opvangen,onder de noemer wij hebben daar verstand van ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *