maandag 20 januari 2020
Homepage | vogelverenigingen | Nieuws over de wereldshow

Nieuws over de wereldshow

In 2019 gaat de NBvV de Mondial organiseren en hiermee vervalt het Nederlands Kampioenschap, zoals die elk jaar door de NBvV georganiseerd wordt. Als vogelliefhebber, maar helemaal als vogelkweker ziet u er waarschijnlijk, net zoals wij, reikhalzend naar uit om kansen te pakken om wereldkampioen te worden in eigen land.

Het is wel belangrijk om ruimschoots van te voren bekend te zijn met wat wijzigingen, zodat u daar op kunt inspringen.
Daar waar tijdens de NK het mogelijk is om tweejarige vogels als Eigen Kweek in te sturen, ontbreekt deze mogelijkheid bij de COM Mondial.
Ook voor een grote groep kwartels gelden andere regels m.b.t. de mogelijkheid ze in te zenden, ook hier is de leeftijd in sommige gevallen beperkt tot 2 jaar i.p.v. inzending zoals bij de NBvV voor drie jaar.
Stellen worden niet gevraagd, u kunt dus bij u kweek in 2018 al rekening houden met het feit dat u alleen stammen kunt insturen.

In 2019 tijdens de COM Mondial is het vraagprogramma van de COM van toepassing en kan en mag de NBvV hierop geen beperkingen leggen of groepen uitsluiten.
Voor de jeugd is er binnen de COM, jammer genoeg, geen aparte jeugdklasse. Zij strijden met de volwassenen mee, in de groepen.

Blijf het nieuws over de wereldtentoonstelling volgen op de speciale website.

Namens het COM Comité,
Albert Zomer

Bekijk ook

VOGEL2020: een eerste terugblik en vooral dank van de voorzitter

Beste mensen, Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug. Echter nog niet ...

5 opmerkingen

 1. Andere bazen andere wetten, en de jeugd wordt wel vaker niet serieus genomen een paar jaar terug werden ze nog ergens in een zaaltje gestald op de bondsshow.Hoop dat Mondial 2019 geen show wordt voor de elite of voor een bepaalde status.

 2. En Zoals het er nu naar uit ziet:
  2020 Portugal – Matosinhos
  2021 Turkije- Istanbul
  2022 Spanje – ?
  Wie weet nu sommige Landen (Belgie, Frankrijk, etc) COM Mondial niet langer organiseren vanwege allerlei omstandigheden (financieel, maatregelen/wetten, etc) straks in Polen, Rusland, etc.

  Wat zullen dan de inschrijfkosten per vogel bedragen.
  Als voor wereldshow 2018 te Cesena (Italie) voor Nederlandse vogelliefhebbers al 27 Euro bedraagt.
  Trouwens toch wel een opmerkelijk verschil met sommige andere Landen.
  Belgie: 19 Euro
  Frankrijk: 18 Euro

  Tijdens COM Mondial 2019 is het volledig COM reglement van toepassing. Dus ook die eenmalig vogels in lopers komt opnieuw ter sprake.

  • Als je catalogi van enkele jaren bekijkt zijn het vaak dezelfde personen wat in het buitenland inzend.En je kunt wereldkampioen worden met of zonder concurrentie.Hoop dat met die loper toestanden in het verleden zoals in Rosmalen men zich niet weer in de vingers snijd.Ben ook benieuwd hoe veel het nu gaat kosten.

 3. Ondertussen zijn ongeveer 32000 vogels gekeurd, en zijn de winnaars- wereldkampioenen gekend COM Mondial 2018 Cesena (Italie).
  Van de 32061 vogels is Italie het grootst vertegenwoordigd.
  (1) Italie: 19286
  (2) Spanje: 3079
  (3) Belgie: 2046
  (4) Frankrijk: 1465
  (5) Portugal: 1101
  (6) Duitsland: 930
  (7) Nederland: 849

  Nederland toch wel opmerkelijk minder vertegenwoordigd dan Belgie. Heeft het eventueel te maken met in Nederland duurdere inschrijving per vogel. Al zal het ook wel te maken hebben met Belgen met Italiaanse achtergrond – roots, vooral Franstalig Belgie. Die Italiaanse roots is ook terug te vinden bij de opmaak – inhoud vogelblad AOB.

  • Denk dat de vogelhobby wat meer leeft in Belgie. Vooral bij de kanaries hebben de zuidelijke landen de spelregels bepaalt ten gunste van hun zelf.Vindt ook jammer dat er geen kampioenschap is van de noordelijke landen Belgie ,Duitsland,Nederland en eventueel de Scandinavische landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *