dinsdag 21 januari 2020
Homepage | overige | Nieuwe baasjes voor gedumpte parkieten staan in de rij

Nieuwe baasjes voor gedumpte parkieten staan in de rij

Dierenliefhebbers hebben zich massaal aangemeld om zich te ontfermen over de parkieten die in Nijverdal langs de kant van de weg waren gedumpt. De ernstig verzwakte diertjes zitten momenteel nog in een vogelopvang om te herstellen. Daarna worden ze bij hun ‘adoptieouders’ ondergebracht.

Zoals gemeld hebben onverlaten elf parkieten als oud vuil achtergelaten aan de kant van een fietspad in de Nijverdalse woonwijk Groot Lochter. De vogels waren dusdanig uitgeput dat medewerkers van de dierenambulance ze zo op konden rapen. Een van de parkieten was er zo slecht aan toe dat hij uit zijn lijden moest worden verlost.

Uitpuilende mailbox
Na het bericht hierover op de website van RTV Oost regende het bij de dierenambulance Rijssen-Holten-Hellendoorn aanmeldingen van kandidaten die de parkieten nu een liefdevol dak boven het hoofd willen bezorgen.

“Na jullie bericht puilde onze mailbox helemaal uit”, vertelt Patricia Bekhuis, coördinator van de dierenambulance. “We zitten zodoende met een overschot aan nieuwe baasjes. Al wijst de praktijk overigens ook uit dat mensen zich soms in een spontane bui aanmelden. Ze lezen zo’n bericht, vinden het zielig en dan na een nachtje slapen bedenken ze zich toch. Maar we hebben goede hoop dat het ons lukt alle tien parkieten straks elders onder te brengen.”

In quarantaine

Met de diertjes gaat het intussen naar omstandigheden goed. Ze zitten momenteel in quarantaine met het oog op eventuele virussen of veterinaire vogelziekten.

Het is overigens nog niet gelukt de parkietendumper te achterhalen.

bron: rtvoost

Bekijk ook

Vogelgriepvirus nu ook in oosten van Duitsland opgedoken

In Duitsland is een geval van het vogelgriepvirus H5N8 ontdekt, meldt de overheid van de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *