woensdag 13 november 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Nieuw, schelpvormig roofvogelverblijf van kwart miljoen euro in dierentuin Hoenderdaell Anna Paulowna

Nieuw, schelpvormig roofvogelverblijf van kwart miljoen euro in dierentuin Hoenderdaell Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna gaat komend voorjaar een nieuw, schelpvormig circa 2,5 ton kostend roofvogelverblijf bouwen voor condors, gieren, oehoes, valken en uilen. Daar komt ook een piste voor 200 toeschouwers waar voorstellingen worden gegeven.
,,In die cirkel van bijna veertig diameter gaan we straks hele andere roofvogelshows verzorgen dan het publiek van ons gewend is. Veel spraakmakender’’, aldus Robert Kruijff van het dierenpark. ,,Dan stoppen we bijvoorbeeld vlees in een plastic zebra en laten zien hoe gieren op zo’n ’karkas’ afkomen. We showen dan geen kunstjes, meer natuurlijk gedrag, zoals het in het wild aan toe gaat.’’Wie straks langs de volières met condors, gieren, oehoes, valken en uilen wandelt, komt vanzelf in een show- en demonstratiepiste terecht met tribune voor bijna tweehonderd toeschouwe,,Waar we tot nu toe vogels vooral van handschoen naar handschoen lieten vliegen, willen we er een belevenis met een educatief verhaal van maken.’’Het dierenpark houdt zijn 25 tot dertig roofvogels momenteel in schuren, op bogen en in volières op het landgoed. Het complex, waarin het dubbele aantal vogels kan worden gehouden, krijgt een doorsnede van honderd meter. De bouw begint in april, eind oktober moet het klaar zijn.

bron: NHD
foto: logo Hoenderdeall

logo

Bekijk ook

Oorzaak van koolmezensterfte

Waarschijnlijk is de koolmezensterfte in de stad niet het gevolg is van de bestrijding van ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *