zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Nederland spil in internationale illegale vogelhandel

Nederland spil in internationale illegale vogelhandel

Nederland vormt een spilfunctie in de illegale internationale handel in exotische vogels. Duizenden vogels worden onder de tafel verkocht voor soms vele duizenden euro’s per stuk aan particulieren, maar ook aan kleine dierentuinen in de wereld die het niet zo nauw nemen met de regelgeving.

EenVandaag bezoekt een van de grootste vogelbeurzen van Europa. Van heinde en verre komen ze naar Nederland om exotische en ‘gewone’ vogels te kopen. De vogels die verhandeld worden zijn vaak gekweekt in doorgaans slechts omstandigheden bij mensen thuis. Goedkoop zijn de dieren niet. Vooral exotische vogels kosten per stuk veel, heel veel geld.

Tienduizenden vogels worden gevangen in de vrije natuur -zoals vinken, merels en eksters- om op beurzen zoals die in Assen verkocht te worden of voor eigen gebruik in een volière. Dat stelt Eduard Opperman, inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Opperman stelt dat duizenden liefhebbers rücksichtslos te werk gaan om vogels te vangen waarbij pootjes en vleugels worden gebroken en soms het vogeltje het niet overleeft.

bron: eenvandaag
foto: eerder gepubliceerd

HobbyVogelhandelaar web

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

2 opmerkingen

 1. De heer Eduard Opperman
  Heeft een hele grote duim,op de grootste Vogelmarkt van Europa (Zwolle) loopt al jaren lang de NVWA en heeft ook bij grote controles in 2014 weinig misstanden weten te vinden.een bij een Hongaarse vogelhandel en bij een Nederlandse kweker die aan kon tonen dat het gekweekte vogels waren .maar hij ze niet meer kon ringen.
  Hier worden veel vogels die door liefhebbers gekweekt worden verhandeld.
  Dit soort mensen schrijven alleen voor eigen publiek.de pvd of stichting uitheemse dieren opvang.zonder verder te weten wat liefhebbers beweegt om te kweken ,dit is niet het geld,maar om soorten in stand te houden.
  Kijk eens naar de Bali spreeuw.deze is met name door Nederlandse kweker weer uitgezet in Bali.even als de Hawaï gans.
  Maar deze mensen krijgen alle aandacht in bv radar.man Yvonne H oprichter pvd.koffietijd vrienden van elkaar in zelfde parij.
  Uitheemse ovang krijgt geen aap meer binnen .maar wil wel blijven bestaan.als dierentuin.zo zijn er Plenty voorbeelden op te noemen.maar hoor nooit iets van loslopend katten of honden op een flat of die er nooit uitkomen om te wandelen.ach dat is ook niet interessant.anders hadden deze opvang uitheemse dieren deze wel opgevangen.of kun je daar niet aan verdienen.kan Eduard daar mooi helpen.

 2. Extra. Noot.laat deze duimzuiger.bij radar aanschuiven kunnen ze gezamenlijk praten dat een broodje paling ,het zelfde is als een broodje Panda eten.zoals gesteld in een aflevering in april
  Hoort bij dezelfde categorie duimzuigers en broodje aap verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *