zondag 9 augustus 2020
Homepage | regelgeving | Nationale kampioenschappen 2020

Nationale kampioenschappen 2020

De Mondial ligt nog maar net achter ons of de voorbereidingen voor het NK zijn alweer begonnen. De werkgroep is bezig met het ontwikkelen van een plan om het NK voor een groter publiek aantrekkelijk te maken.
Tijdens de opbouw van de Mondial waren we getuige van een grote toestroom van publiek, vaak gezinnen en opa’s en oma’s met de kleinkinderen, die naar het IJsbeeldengala gingen of naar de minikermis in de IJsselhal, die tijdens de Kerstvakantie open was. Met deze twee evenementen willen we samenwerken, ook publicitair, om zo ook meer publiek in de vogelshow te krijgen.

De wedstrijd is altijd het hoofddoel van het NK geweest en dat moet ook zo blijven, maar daarnaast willen we het showelement sterker benadrukken en het kooppubliek meer bieden.

Heel kort door de bocht werkt de werkgroep aan de volgende speerpunten:
• De wedstrijd blijft centraal in de AA-hal zoals we gewend zijn.
• De commerciële activiteiten verplaatsen naar we de Diezehal
• De NBvV-vogelverkoop komt ook in de Diezehal
• Op vrijdag en zaterdag is er een vrije vogelbeurs in de Diezehal
• De ingang en uitgang is via de Diezehal
En….het NK2020 verplaatsen we naar de tweede week van de Kerstvakantie. De inbreng is dus op zondag 29 december, de keuring op maandag 30 december en de opening op donderdag 2 januari.

Voor het showelement vragen we onze speciaalclubs en andere partners om de vrij gekomen ruimte in de AA-hal om te toveren tot een prachtig geheel. We denken dan aan grote volières en presentaties waar de speciaalclubs dan vast veel aandacht zullen trekken.
Via Onze Vogels houden we u op de hoogte en voor het aandragen van ideeën kunt naar het bondsbureau mailen.

bron: Nieuwsbrief NBvV

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

2 opmerkingen

 1. De grote toestroom van publiek, vaak gezinnen met opa’s en oma’s met kleinkinderen, die naar het Ijsbeelden gala gingen of naar minikermis Ijsselhallen, hebben vooral te maken met extra kortingen. Zelfs tot 50%, eens benieuwd als hoofdbestuur NBvV ook extra kortingen zal geven bij NK 2020. Of zullen ook combi etiketten van toepassing zijn. Wie is er dan de grote winnaar? Directie Ijsselhallen?
  Wat hebben directie Ijsselhallen te maken bij vrijwilligersavond voor de Mondialmedewerkers. Zie NBvV Voorlichtingsbulletin april 2019.
  Of kan daar van afgeleid worden dat directie Ijsselhallen mede organisatie is bij NK2020.
  En alle respect voor die vrijwilligers die de laatste dag van het jaar en de eerste dag van het nieuwe jaar de vogels voorzien van eten-voeding en drinken. en wat met de verlichting die dagen waar geen activiteiten voorzien zijn?
  Of zal het hoofdbestuur NBvV en of de directie Ijsselhallen daar allemaal vrijwillig voor instaan (31-12-2019 – 01-01-2020).
  Als het financieel steeds moeilijker wordt om dergelijk vogelevenement te organiseren, stopt er dan mee om dergelijk vogelevenement te organiseren, door de commerciéle toer op te gaan met de directie Ijsselhallen.
  Trouwens in Brussel ligt een Wet-voorstel op tafel om dergelijke mega dieren-vogelevenementen in te korten tot maximum 3-4 dagen (vanaf inbreng tot uitgave)
  Het hoofdbestuur NBvV bewijst hier zelf dat het mogelijk is om dergelijk vogelevenement twee dagen in te korten.

 2. Nu er één hoofdbestuurslid NBvV ook bestuurslid bij COM, waarom dan geen NK 2020 organiseren voor alle Nederlandse vogelhobbyisten aangesloten bij Nederlandse organisaties die lid zijn bij overkoepelende organisatie COM. Dan kan er gesproken worden over een Nationaal-Nederlands vogelkampioenschap. Niet zoals er nu aan toegaat gaat, enkel leden NBvV zijn toegelaten.
  Juridisch-gerechtelijk vertegenwoordigd Nederlands bestuurslid COM alle Nederlandse vogelhobbyisten aangesloten COM. Alleen al vanwege statuut kiesrecht.
  En misschien dat dit leid tot verzoening tussen de verschillende Nederlandse vogelorganisaties-vogelhobbyisten. Het is aan de basis dat het mis loopt.
  Eén van de opmerkelijkste opmerkingen COM Zwolle 2019 was-is dat elke keurmeester een te groot aantal vogels moesten keuren met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *