woensdag 8 juli 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Na vier jaar teruggevonden Britse papegaai spreekt opeens Spaans

Na vier jaar teruggevonden Britse papegaai spreekt opeens Spaans

Vier jaar geleden verdween Nigel, de grijze roodstaartpapegaai van de in Californië woonachtige Brit Darren Chick. Nooit vernam Darren meer iets van zijn geliefde vogel, ook al was Nigel gechipt. Totdat dierenarts Teresa Micco de papegaai aantrof. Aanvankelijk dacht ze dat de papegaai haar verdwenen exemplaar was, maar de chip vertelde haar iets anders. En dus bracht Teresa Nigel terug naar z’n baasje.
Tranen in de ogen
Die kon zijn geluk uiteraard niet op, maar er was ook een probleempje: Nigel sprak niet meer met zo’n hilarisch, overdreven Brits accent. Hij kraamde enkel nog Spaanse woorden uit. Darren – die bij de reünie de tranen in zijn ogen had staan – wist desondanks gelijk dat het Nigel was. De papegaai, daarentegen, had wat moeite met zijn nieuwe omgeving. Bij het eerste contact beet hij Darren. Maar dat is volgens Teresa niet zorgwekkend.
Vermist
Waar Nigel in die vier lange jaren precies heeft uitgehangen, is niet bekend. En dat zal waarschijnlijk wel zo blijven: Californië kent een gigantische Spaanstalige gemeenschap. Micco heeft haar papegaai, Benjamin, nog niet terug. De vogel is inmiddels ruim negen maanden vermist.

bron:Panorama

Bekijk ook

Wat staat op het menu van de steenuil?

Een formidabel project: 75 dagen lang, 24 uur per dag tellen wat de steenuilen van ...

1 opmerking

  1. Was gewoon weer ingeburgerd in een ander land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *