maandag 21 oktober 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Na 40 jaar verruild Goosen in IJsselmuiden vogels voor drank

Na 40 jaar verruild Goosen in IJsselmuiden vogels voor drank

Na 40 jaar is het gedaan met dierenwinkel Faunaland Goosen aan de Dorpsweg in IJsselmuiden. Begin juli schakelt eigenaar Alfred Goosen geheel over op de slijterij.
“Niet meer te doen”, is zijn conclusie over zijn handel in dierbenodigdheden. “Je moet uitgaan van 4 dierenwinkels per 12.000 inwoners. We hebben er hier in IJsselmuiden al vier, dus reken maar uit. En tel de concurrentie van internet en supermarkten erbij op.”

Veertig jaar geleden begon hij als vogelliefhebber in het schuurtje achter zijn huis aan de nabijgelegen Klaproos, zijn eerste dierenwinkel. De vogels werden zijn handelsmerk, en van heinde en ver kwamen de liefhebbers om bij hem een nieuw stelletje gevleugelde vrienden aan te schaffen. Dat handeltje in de schuur werd uiteindelijk een echte winkel.

Door het importverbod van 13 jaar geleden kwam daar een einde aan, maar Goosen was niet voor één gat te vangen. Door het vertrek van de slijterij uit IJsselmuiden zag hij brood in de drankenhandel. Er kwam een inpandige slijterij bij de dierenwinkel.

Die slijterij wordt nu uitgebreid voortgezet in het deel van de winkel, waar vroeger de vogels rondvlogen. In wat nu nog even dierenwinkel is, komt vanaf begin juli een kinderkledingzaak. Spijt van de beslissing te stoppen met zijn winkel heeft hij niet.

Uw vogelman: De pimpelmees zou dan heel goed het symbool voor de nieuwe winkel kunnen zijn.

bron: destentor
foto: pimpelmees 2 eigen

 

Bekijk ook

Stadsvogeladviseur worden ??

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *