donderdag 16 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Moerdijkse Vogelvrienden huldigt vier trouwe leden

Moerdijkse Vogelvrienden huldigt vier trouwe leden

MOERDIJK – Tijdens de vogeltentoonstelling van de Moerdijkse Vogelvrienden in de Ankerkuil zijn door de districtsvoorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers vier trouwe leden gehuldigd. Liefst 60 jaar lid is Kees Lansen, Kees Tolenaars is 40 jaar lid en Claudi van Leest en Bob Griphart beiden 25 jaar.

Kees Lansen is een vogelman in hart en nieren. Niet alleen kweekt hij de prachtigste vogels, maar hij reist ook de hele wereld rond om ze op foto en film vast te leggen. Hij houdt al deze pracht niet voor zichzelf, maar vermaakt er andere liefhebbers mee op lezingen tot in de verre omtrek. Hij begon met het kweken van tropische vogels en schakelde later over op grote parkieten. Naast het kweken en tentoonstellen, was hij jaren ringencommissaris en stond het materiaal van de Moerdijkse Vogelvrienden bij hem in de loods opgeslagen. Daar konden ook zijn parkieten in vrije vlucht rond vliegen.

Stimuleren
Kees Tolenaars is twee maal secretaris geweest van de vereniging. Hij zette zich ook in bij de opbouw van de tentoonstellingen. Claudi van Leest is ook een actief lid van de vereniging. Hij won met zijn vogels vele prijzen en had naast het kweken van vogels ook nog tijd voor het schilderen van de tentoonstellingskooien. Bob Griphart is binnen de vereniging een echt manusje van alles. Hij heeft overal een oplossing voor en weet de andere leden te stimuleren om iets voor de vereniging te doen. Op de tentoonstelling werd hij algemeen kampioen.

bron: internetbode
foto: van de vereniging

De jubilarissen op een rij
De jubilarissen op een rij

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *