dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | vogelverenigingen | Minder standhouders Zwolse vogelmarkt

Minder standhouders Zwolse vogelmarkt

ZWOLLE – Enkele tientallen standhouders kwamen zaterdag niet opdagen bij de grote Zwolse Vogelmarkt in de IJsselhallen. De Zwolse vogelvereniging De Volièrevriend vermoedt dat standhouders dachten dat het evenement niet doorging vanwege de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen.
“We kwamen tot de ontdekking dat er de nodige lege plekken waren. Ik denk dat van de 475 standhouders er tussen de 50 en de 60 niet gekomen zijn”, zegt Bert Stiphout van de Volièrevriend. Veel standhouders komen uit het buitenland. “Misschien dat zij de gok niet wilden nemen, ondanks het feit dat we de laatste dagen via alle kanalen nogmaals hebben laten weten dat de markt gewoon door zou gaan.” De vogelvereniging kreeg afgelopen week ook veel telefoontjes van bezoekers en standhouders die zich afvroegen of de beurs wel doorging. Maar een deel van de noodopvang voor vluchtelingen in de IJsselhallen is juist afgelopen dinsdag weer opgeheven in verband met de Vogelmarkt en andere geplande activiteiten. Er verbleven tijdelijk 900 mensen, nu nog 400.

Vanwege de vluchtelingenopvang kreeg de Vogelmarkt een andere zaal toegewezen dan andere jaren. “We hadden wel meer vierkante meters, maar moesten ook alle indelingen opnieuw maken. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, mede dankzij de zeventig mensen die hier vanuit onze vereniging aan meehelpen”, zegt Stiphout.

Bezoekers lieten zich niet afschrikken door de berichtgeving. Tegen openingstijd stonden al lange rijen voor de ingang van de IJsselhallen. “Exacte cijfers hebben we nog niet, maar het waren er meer dan de vorige keer.”

Met tienduizenden vogels is de Zwolse Vogelmarkt een van de grootste in z’n soort in Europa. Bezoekers en standhouders komen uit allerlei landen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit was zaterdag aanwezig voor controles. Volgens Stiphout zijn alleen enkele waarschuwingen uitgedeeld, maar werden geen grote overtredingen geconstateerd. Bij de vorige editie werden vogels in beslag genomen omdat de eigenaren geen geldige documenten hadden.

bron: destentor
foto: Meerman – eigen foto

Grasparkieten wachtend op een koper
Grasparkieten wachtend op een koper

Bekijk ook

Gele vogel gevonden in Heeze

HEEZE – Zaterdag 19 oktober hebben bewoners aan de Sint Willibrorduslaan in Heeze een gele ...

2 opmerkingen

 1. ondanks alle jammere dingen ging ik toch wel tevreden naar huis
  ik stond op rij 47 op de hoek al jaren mijn plek
  ik kon ook merken dat de mensen die nu door de nieuwe ingang binnen
  kwamen hun inkopen al gedaan hadden voordat ze bij onze rijen aan kwamen
  ik wil u alle bedanken dat het toch weer gelukt is
  gr Roel man met bretels

 2. entree lange rij mensen lang moeten wachten meer dan een uur in de rij staan voor dat je naar binnen kon.
  Zorg voor een snellere en betere doorvoer er zijn veel bezoekers weer weggegaan.Parkeer geld is belachelijk duur. Zorg voor meer kassa’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *