woensdag 12 augustus 2020
Homepage | foto & film | Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Door de bosbranden begin dit jaar in Australië zijn zeker drie miljard dieren omgekomen of op de vlucht geslagen. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF). In januari, toen de branden in grote delen van New South Wales woedden, werd nog geschat dat het om een miljard dieren ging.

Volgens onderzoekers zijn er 2,46 miljard reptielen, 180 miljoen vogels, 143 miljoen zoogdieren en 51 miljoen kikkers door het vuur getroffen. Het werkelijke aantal getroffen dieren ligt waarschijnlijk nog veel hoger, omdat de onderzoekers geen cijfers konden verzamelen over dode ongewervelden, zoals insecten en vissen.

“Het zijn schokkende bevindingen”, zegt de baas van WNF in Australië. “Het is lastig te bedenken of er eerder gebeurtenissen zijn geweest waarbij zoveel dieren zijn gedood of verjaagd.” De vooruitzichten voor dieren die het hebben overleefd, zijn niet goed. Een groot deel van hun leefgebied is verwoest

bron: ANP

Mooie beeld van een schokkende gebeurtenis

 

Bekijk ook

Graspieper staat bovenop koekoek om te kunnen voeren (Video)

Deze kleine graspieper voedt wel een erg groot jong op. Wanneer ze haar koekoekjong voert, ...

1 opmerking

  1. Deze ramp ,zal een grote impact hebben op het gebied,doch het zal herstellen,doordat er weinig dieren zijn ,zal straks het voedsel aanbod ook weer stijgen,dit geeft weer meer jongen.
    Wat Australië ook kan doen? Is dieren naar andere landen sturen,ze hebben in de goede tijd ook massaal dieren afgeschoten,en vergiftigd,
    Er zijn liefhebbers genoeg die deze wel liefdevol opvangen.
    Maar Australië voert alleen vlees uit.
    Ja? En daar kun je niet veel mee,ja opeten,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *