woensdag 27 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Meeuwen waggelen stomdronken over Britse stranden, dierenorganisaties maken zich ernstige zorgen

Meeuwen waggelen stomdronken over Britse stranden, dierenorganisaties maken zich ernstige zorgen

Bizarre scenario’s in het zuidwesten van Engeland. Meeuwen waggelen er tegenwoordig brakend over de stranden. Dierenorganisaties maken zich zorgen, aangezien alles erop wijst dat de vogels stomdronken zijn.

De dierenorganisatie RSPCA heeft de afgelopen weken al tientallen telefoontjes gekregen over de brakende en omver vallende meeuwen. Medewerkers merkten al snel dat de dieren dronken waren.

“In eerste instantie dachten wij dat ze botulisme hadden, een vergiftiging waaraan vooral watervogels en vissen sterven”, zegt Jo Daiel van RSPCA. “Maar nadat de vogels overgegeven hadden, begonnen de meeste te herstellen. Bovendien ruiken ze ook echt naar alcohol wanneer we ze gaan ophalen. Ons busje ruikt naar een bruine kroeg.”

Het effect van overmatig alcoholgebruik is hetzelfde bij de vogels als bij mensen. Ze lijken gedesoriënteerd en hebben problemen om hun evenwicht te houden.

Dierenarts David Couper heeft al een aantal van de vogels behandeld. “De meeste zijn wel goed hersteld en konden na een paar dagen weer vrijgelaten worden. Maar helaas zijn er ook een aantal dieren gestorven”, klinkt het.

De dronken meeuwen werden vooral aangetroffen op de stranden van Devon, Dorset en Somerset. Rest nu nog de vraag waar ze de drankvoorraad konden bemachtigen? “Vermoedelijk tussen het afval van een lokale brouwerij of drankenproducent”, denkt de dierenorganisatie.

bron:nieuwsblad.be

Meeuwen in nuchtere toestand

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

1 opmerking

  1. Waarom zouden deze getatoeëerde meeuwen zich anders gedragen ?als de grote mensen massa daar.
    Veel lawaai .dronken.en ruzie maken met elkaar.en overal zeiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *