vrijdag 6 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Meer korhoenders op Sallandse Heuvelrug voor overleving

Meer korhoenders op Sallandse Heuvelrug voor overleving

SALLAND – Er komen meer Zweedse Korhoenders op de Sallandse Heuvelrug. De provincie Overijssel heeft aan Staatsbosbeheer een vergunning verleend voor het bijplaatsen van deze vogels. Het doel is om de korhoen in stand te houden. Er is nog een kleine populatie Korhoenders die onder druk staat.
In de komende vijf jaar worden er maximaal 25 korhoenders bijgeplaatst. Daarnaast wordt niet alleen de korhoen behouden. In het gebied worden verschillende herstelmaatregelen uitgevoerd om de natuur te beschermen. Onderdelen van die maatregelen zijn het behoud van zure vennen, vochtige en droge heide en bijvoorbeeld de jeneverbes.

Het herstel van de korhoenders gaat echter op dit moment langzaam. Om deze periode te overbruggen worden er vogels bijgeplaatst. Zo is de overleving van de korhoenders veiliggesteld.

bron: de stentor
foto: Door Francesco Veronesi from Italy – Black Grouse – Finland 050068, CC BY-SA 2.0, commons.wikimedia

korhoeen

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

1 opmerking

  1. Het vreemde aan de,e korhoenders soap is.Nederland had laagland korhoen. Deze waren genetisch veel anders als de korhoen uit Schotland en Zweden.blijkbaar nu niet meer. Ach bij de natuur kan het soms supersnel gaan.
    Kijk maar in zandvoort zo heb je 65 damherten.en zo zijn het er 3500,en is het een ramp, al denken groene??? Mensen daar anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *