dinsdag 16 juli 2019
Homepage | uitheemse vogels | Medewerker Vogelhospitaal Haarlem besmet met papegaaienziekte

Medewerker Vogelhospitaal Haarlem besmet met papegaaienziekte

HAARLEM
In ieder geval één van de medewerkers van het Vogelhospitaal Haarlem is besmet met de papegaaienziekte. Van enkele andere medewerkers wordt vermoed dat ze de ziekte onder de leden hebben. Uit voorzorg is de opvanglocatie voor vogels gesloten.
Dat schrijft Haarlems Dagblad. De papegaaienziekte is overdraagbaar van dier op mens. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die voorkomt in de poep, het neusvocht en oogvocht van vogels. Onduidelijk is hoe de besmette medewerker er aan toe is. Doorgaans lijdt besmetting tot symptomen die vergelijkbaar zijn met die van een milde tot ernstige griep.
Omdat de opvang voorlopig gesloten is, worden hulpbehoevende vogels nu naar de vogelopvangcentra Krommenie of Amsterdam gebracht. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) onderzoekt binnenkort of er nog steeds vogels met de ziekte op de opvanglocatie aanwezig zijn. Samen met de GGD bekijkt het Vogelhospitaal hoe de kans op besmetting in de toekomst kan worden beperkt.

bron: RTV NH
foto: : Wikipedia (aangepast)

papegaai
papegaai

 

Bekijk ook

Pinguïns kraken sushibar ( met video)

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is de politie druk geweest met het weren van een ...

1 opmerking

  1. Alle plaatsen waar relatief veel verloop van dieren plaats vindt vormen een verhoogd risico op besmetting van het een of ander.
    Opvangcentra, markten en zelfs de wachtkamer van een dierenkliniek vormen hierop geen uitzondering.

    We hopen uiteraard dat men dit geval weer snel onder controle krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *