dinsdag 25 februari 2020
Homepage | overige | Man verjaagt vogels in beschermd natuurgebied in Bergen op Zoom: ‘Vergunningen waren nog niet rond’

Man verjaagt vogels in beschermd natuurgebied in Bergen op Zoom: ‘Vergunningen waren nog niet rond’

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft een man op de vingers getikt die vogels aan het verjagen was in een natuurgebied in de omgeving van het Reimerswaalpark, gelegen aan het Markiezaatsmeer. De man beweerde in opdracht van een bedrijf te handelen, maar dat bedrijf heeft zijn vergunningen nog niet rond.
Het bedrijf – volgens bronnen gaat het om Air Liquide – heeft een aanvraag ingediend om twee pijpleidingen voor het transport van stikstof aan te leggen aan de westzijde van Bergen op Zoom. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn nog tot en met 26 maart in te zien bij de Omgevingsdienst Brabant Noord in Den Bosch.
Belanghebbenden, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, kunnen later beroep instellen tegen het definitieve besluit. Zo lang de procedure loopt, mogen de leidingen nog niet worden aangelegd.
‘Beschermd natuurgebied’
Toch werd afgelopen weekend, na een tip van een buurtbewoner, een man aangehouden, die met een hond vogels aan het verjagen was. Uit een post op Facebook, van het politieteam Bergen op Zoom: ,,Het Markiezaatsmeer is een beschermd natuurgebied (Natura 2000). Bij onderzoek bleek dat de man werkte in opdracht van een bedrijf dat hier een pijpleiding aan wil gaan leggen. Echter de vergunningen hiervoor waren nog niet rond. Maar de man was maar alvast begonnen met te verhinderen dat vogels ter plaatse nesten maken.”
Woordvoerster Esther Boot van de politie kon dinsdagmiddag niet meer dan bevestigen dat de man op zijn handelen was aangesproken: ,,Vogels verjagen in een natuurgebied mag sowieso niet en als hij dat deed in opdracht van een bedrijf dan liep dat bedrijf op de muziek vooruit. Hij is gewaarschuwd. Zien we hem daar weer, dan laten we het niet bij een waarschuwing”, aldus de woordvoerster. Air Liquide was dinsdagmiddag niet meer bereikbaar voor commentaar.

bron:bndestem.nl

Bekijk ook

Verstoten moedervogels echt jongen die naar mens ruiken?

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het ...

2 opmerkingen

 1. Het verjagen van vogels is niet goed te praten,het ophouden van de zaak door middel van procedures ook niet.
  Er zijn twee belangen ,die wij in nederland hebben verworven tot een ellenlang strijd, in het voeren van procedures .
  Dingen zijn soms niet zoals het lijkt ,maar wij kunnen dingen onnodig ophouden ,door procedure op procedures te stappelen.
  Om vervolgens door het aantonen dat er een nest is ,deze zaak uit stellen ,tot in het najaar ,terwijl adequaat handelen ,deze zaak binnen 2 werkdagen rond kan zijn,met een dwang dat het voor? Het seisoen klaar moet zijn.

  Zou dit niet beter zijn voor alle partijen? En met name de natuur!
  Ook andere groepen hebben het stapeelen van procedures verweven tot een middel om een ieder dwars te zitten.
  Waar een klein land niet groot in kan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *