vrijdag 21 februari 2020
Homepage | regelgeving | MAATREGELEN VOGELGRIEP WORDEN VERSOEPELD

MAATREGELEN VOGELGRIEP WORDEN VERSOEPELD

Minister van Landbouw Willy Borsus en het voedselagentschap FAVV versoepelen de maatregelen die de voorbije weken zijn ingevoerd tegen de verspreiding van vogelgriep.

De professionele verkoop van pluimvee en vogels op openbare markten is vanaf zondag opnieuw toegestaan, behalve rond Oostkamp en Menen en in een reeks Waalse bufferzones. De verkoop van watervogels op markten blijft wel verboden, net als de occasionele verkoop van alle vogels. Volgens Borsus lijkt de oorzaak van de recent vastgestelde gevallen momenteel beheerst te zijn. Toch is nog niet alles voorbij en is waakzaamheid nog steeds geboden.

Duiven
De voorbije weken doken nieuwe gevallen van vogelgriep op in Waardamme, Zuienkerke, Lauwe en een reeks Waalse gemeenten waaronder Wellin, Ath en Quiévrain. Uit analyses bleek dat het virus zich via de verkoop op markten heeft verspreid. In de betrokken gebieden blijft het marktverbod dus van kracht. Het verplaatsen van andere vogels dan pluimvee is er wel grotendeels opnieuw toegelaten. Ook het inkorven van sportduiven voor wedstrijdvluchten mag er weer, weliswaar onder voorwaarden.

bron: focuswtv.be

Bekijk ook

GRONINGEN AIRPORT MAG VOGELS EN ZOOGDIEREN BEJAGEN

De provincie Drenthe heeft in januari toestemming gegeven om vogels en zoogdieren af te schieten ...

1 opmerking

  1. Nogmaals een bewijs als organisaties en hun leden (duivensport) zich houden aan de huidige Overheidsmaatregelen, er van die Overheid ook eventuéle toegevingen mogelijk zijn. Ondanks nieuwe recente gevallen vogelgriep in Belgie (op het ogenblik sinds 1 juni 12 vaststelllingen vogelgriep). En dit niet alleen in Belgie, maar ook op verschillende andere plaatsen binnen de EU.
    Wie weet een schoolvoorbeeld binnen de vogelhobby.
    Zeker wanneer Nederland de Mondiale COM wil organiseren.
    Want het is meer dan duidelijk dat bij vastsellingen vogelgriep binnen de EU, er een sneller algemeen verbod zal zijn wat betreft samenscholing (tentoonstellingen, markten/beurzen) pluimvee, en of andere vogelsoorten ;
    Want er is nu meer dan duidelijk dat samenscholingen pluimvee, en of andere vogelsoorten (tenttoonstellingen, markten/beurzen) mede oorzaak zijn bij vastellingen vogelgriep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *