woensdag 19 februari 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Loslopende ‘struisvogel’ zorgt voor chaos

Loslopende ‘struisvogel’ zorgt voor chaos

Een mogelijke struisvogel heeft deze week in Amsterdam voor enige overlast gezorgd. Vooral de hulpdiensten hadden het hierdoor lastig. Het beestje werd namelijk midden op de weg gespot, maar was er vervolgens lastig af te krijgen.
Mysterie.
Het was nog even een flink mysterie om wat voor vogel het zou gaan. „De nodige vraagtekens kwamen bij onze meldkamercentralist op, wat voor vogel zou het zijn wanneer de beller denkt dat het een struisvogel is?”, zo schrijft de dierenambulance Amsterdam op Facebook. „De struisvogel zou verkeersgevaarlijk op de weg rondlopen dus onze ambulance is er, in spanning over wat voor vogel ze zouden aantreffen, snel naar toe gereden.”
Nandoe
Uiteindelijk blijkt het te gaan om een Nandoe, een Zuid-Amerikaanse loopvogel die wel wat weg heeft van een struisvogel. Volgens AT5 was deze weggelopen van een nabijgelegen kinderboerderij. Toen de dierenambulance bij het opstandige beest arriveerde, bleek er al een volledig politieteam aanwezig. Het duurde alleen even voordat de Nandoe eindelijk in veiligheid was gebracht. „Ondanks dat het nog een jong is, heeft het de politie nog aardig wat moeite gekost om het beestje te vangen”, zo schrijft de dierenambulance

De opstandige puber Nandoe is inmiddels weer thuis op zijn kinderboerderij.

bron: metronieuws.nl
foto: “Rhea americana – Three adult birds” by Nino Barbieri – photo taken by Nino Barbieri. Wikimedia Commons

Volwassen nandoe"s
Volwassen nandoe”s

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *