zondag 8 december 2019
Homepage | natuurbescherming | ‘Leger’ van vrouwen beschermt zeldzame Indische maraboe

‘Leger’ van vrouwen beschermt zeldzame Indische maraboe

De Indische maraboe is een vogel die behoort tot de familie van de ooievaars. Vroeger kwam deze maraboe voor in heel Zuid-Azië, maar momenteel broedt de vogel alleen nog maar op twee plaatsen in Cambodja en een gebied in India. De populatie van deze soort is dus sterk gedaald en daardoor wordt de maraboe ernstig bedreigd. Gelukkig is er een grote groep lokale vrouwen die zich inzet voor het voortbestaan van deze vogel.

Succesvol
Inmiddels is er een ‘leger’ van zeventig vrouwen ontstaan die de maraboe beschermen. Hier worden grote successen mee geboekt, want sinds 2010 is er geen boom meer omgehakt. De vrouwenbrigade gaat in opgesplitste groepjes langs bij boeren en scholen om liedjes te zingen over de Indische maraboe en producten waar de vogel op staat te verkopen. Door deze acties krijgen de andere inwoners ook meer waardering voor de maraboe.
Kuikens
Het gevaar is echter nog niet helemaal geweken. Er is nog steeds een hoog sterftecijfer onder kuikens, omdat deze door weersomstandigheden uit het nest vallen. De vrouwen hebben nu vangnetten opgehangen rond de nesten. Doordat dit ook goede resultaten oplevert worden de vrouwen extra aangemoedigd hun project verder uit te breiden naar andere gebieden.

bron:piepvandaag
foto: ChanduBandi/Wikipedia

indische maraboe

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *