woensdag 8 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Landelijke manifestatie over vogels in de kunst op Schokland

Landelijke manifestatie over vogels in de kunst op Schokland

In Museum Schokland wordt zaterdag 9 april de Kunstvogelmanifestatie ‘Heel Nederland de lucht in’ geopend.

Deze manifestatie is een landelijk eerbetoon aan de vogel. Meer dan 110 ‘vogelkunstenaars’ van naam presenteren hier hun door vogels geïnspireerde werken. De bezoeker kan vogels verwachten in schilderijen, grafiek, aquarellen en pastel, en in beelden van brons, steen en hout. Een uitwaaierende Nederlandse ‘kunstbelt’ van Appingedam, via Nieuw Amsterdam, Schokland, Rotterdam, Zeist en Middelburg. Nog nooit stond de vogel zo in de belangstelling van kunst.
Leefgebied
In de expositie op Schokland staan de vogels centraal die op en rond dit werelderfgoed hun leefgebied hebben. Er is echter ook een aantal onverwachte dwaalgasten te bewonderen. De opening wordt zaterdag verricht door vogelkenner Nico de Haan. Tevens wordt die dag het boek ‘Hoogvliegers van het Laagland’, met daarin onder anderen het werk van de ruim 110 kunstenaars, gepresenteerd.
Vogelbescherming
Behalve in Museum Schokland zijn de exposities ‘Heel Nederland de lucht in’ te zien in: Galerie van Strien (Nieuw Amsterdam), Galerie T (Middelburg), Museum Møhlmann (Appingedam), Natuur historisch Museum (Rotterdam) en Slot Zeist (Zeist). ‘Heel Nederland de lucht in’ wordt gesteund door Vogelbescherming Nederland.
Openingstijden
In Museum Schokland is de expositie te zien tot en met 3 juli. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Museum Schokland en de website van de expositie.
Vogelexcursies
Tijdens ‘Heel Nederland de lucht in’ houdt het museum samen met Stichting Het Flevo-landschap vogelexcursies op het voormalig eiland Schokland. Op deze wijze maken de bezoekers zowel binnen als buiten het museum op gevarieerde wijze kennis met de vele vogels die dit gebied rijk is.

bron: flevopost
foto: eigen

Ringmus door Tjitske Wiersma
Ringmus door Tjitske Wiersma

Bekijk ook

Een mierenbad? nee dank u, maar de gaaien wel ! (video)

“Blijkbaar zoeken gaaien soms mieren op om hun veren met mierenzuur in te laten smeren ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *