dinsdag 16 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Kraaien zijn de grootste lastposten

Kraaien zijn de grootste lastposten

Zeeuwen vinden kraaien en kauwen de grootste lastposten. Die zwarte vogels staan boven aan de lijst van dieren waar Zeeuwen overlast van zeggen te hebben. Nog meer dan van meeuwen, ratten, muizen of teken. Dat blijkt uit een in 2017 gehouden steekproef van het ZB Planbureau.
De resultaten zijn vandaag bekendgemaakt in het rapport De Staat van Zeeland, geschreven in opdracht van het provinciebestuur. Er is een uitsplitsing gemaakt naar planten en naar dieren. Opmerkelijk is dat kraaien door zowel mensen op het platteland als in de stad vaak als hinderlijk worden ervaren: door 45 procent van Zeeuwen. Kraaiachtigen zijn alleseters, intelligent en veroorzaken overlast door hun gekras en door het kapot pikken van bijvoorbeeld voederkuilen van boeren en grasmatten in de tuin. Ook halen ze weleens nesten van andere vogels leeg.

Stadsbewoners klagen meest
Maar als het gaat om overlast van meeuwen (nummer twee op de Zeeuwse ranglijst) zijn het de stadsbewoners die het meeste klagen. Op het platteland lagen de mensen veel meer over overlast van muizen, ratten, vossen en damherten die klachten veroorzaken.

bron:omroepzeeland
foto: eerder geplaatst

De zwarte kraai

Bekijk ook

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen ...

2 opmerkingen

  1. Zou dat komen omdat de kraaien intelligente vogels zijn ? Of dat ze nog zuiniger zijn als de zeeuwen?? als ze een gebakken vis zouden kopen? Voor een prijs van 5 euro per stuk ? Was er niets aan de hand,nu vreten ze gratis alles op .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *