dinsdag 26 mei 2020
Homepage | uitheemse vogels | ‘Komst flamingo’s vraagt om extra toezicht in de Biesbosch’

‘Komst flamingo’s vraagt om extra toezicht in de Biesbosch’

WERKENDAM – Een bijzondere vogel brengt de nodige creativiteit boven bij Brabantse Statenleden Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie/SGP) en Roland van Vugt (CDA). Zij grijpen de komst van flamingo’s op het Krammer-Volkerak aan om bij de provincie opnieuw te vragen om extra toezicht in de Biesbosch.
Boswachter Thomas van der Es meldde eerder deze week de komst van de roze vogels in het gebied op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland via sociale media.

Beide Statenleden zeggen blij te zijn met de belangstelling van de bijzondere beesten voor de natuur in Noord-Brabant. De Biesbosch is volgens hen toch een logistieke hotspot als het om vogelverkeer van zuid- naar noord-Europa gaat en vice versa.
,,Weet u hoeveel flamingo’s onze provincie jaarlijks aandoen’’, vragen ze aan Gedeputeerde Staten. Om daarna te informeren of er meer ‘vreemde vogels verwacht worden’.
De negen vragen beginnen ludiek, maar krijgen uiteindelijk een serieus karakter, zo blijkt bij vraag 9: ,,Ziet u de belangstelling van flamingo’s voor onze provincie als een aansporing om extra inzet te plegen ten einde gebieden als de Biesbosch te vrijwaren van drugsdealers, afvaldumpers, stropers en illegale wildcrossers?’’

bron:bndestem.nl

Bekijk ook

Politie Haaksbergen vangt loslopende nandoe, maar eigenaar is nog spoorloos

HAAKSBERGEN – Aan de Eppenzolderveldweg in Haaksbergen is deze woensdag een nandoe gevonden. De politie ...

1 opmerking

 1. Wij kennen hier al decenia flamingo, s in het net over de grens liggend natuurgebied bij eibergen.
  Zonder extra toezicht of iets ? Maak het moeras gebied ? Want dat is het meestal ontoegankelijk voor een afstand van 200 meter , en het gaat allemaal goed.
  Nee in nederland moet het geld kosten,deze vogels komen hier heen om dat het gebied hun aanstaat,
  probeer nu niet er een park van te maken, anders gaan ze weer weg,
  Ook een extra boswachters zijn niet direkt nodig, camera ? Doen ook nuttig werk, mocht het überhaupt nodig zijn,maar staatsbosbeheer en natuur monumenten trek graag weer een blik open ,van gemeenschapsgeld.
  Mischien een optie om de runderen die jaarlijks afgeschoten moeten worden te oormerken en voor consumptie aan te bieden ,inplaats van te vernietigen,kun je de kas een klein beetje vullen,en hoef je geen geld van de overheid? Om ook deze af te voeren voor destructie, wat ewig zonde is ,en ook niet noodzakelijk.
  De samie kunnen 10.000 rendieren bij hun moeder plaatsen? Wij nog geen 500 runderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *