zaterdag 19 oktober 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Klimaatverandering bedreigt ook leefomgeving vogels

Klimaatverandering bedreigt ook leefomgeving vogels

Veel vogelsoorten worden gedwongen naar het noorden te trekken. Honderden soorten vertrekken massaal richting zuid- en noordpool omdat de leefomgeving van deze soorten ernstig negatief beïnvloed wordt door klimaatveranderingen.
BirdLife International onderzocht wereldwijd 570 vogelsoorten en uit dit onderzoek blijkt dat een kwart van de onderzochte soorten noodgedwongen op zoek is naar een andere leefomgeving. De vogels trekken massaal naar noord- en zuidpool.
Van laag- naar hoogland
Volgens Tris Allinson, een van de auteurs van het onderzoek, is de trek van de vogels een heel ernstig voorteken en doen mensen er goed aan deze ontwikkeling serieus te nemen.
Vogelsoorten die traditioneel in laagland verblijven, zoals bepaalde toekansoorten, worden inmiddels aangetroffen op een hoogte van 1500 meter. Populaties van papegaaiduikers en adéliepinguïns kelderden beide met 50% in slechts een paar generaties. Een derde van de Europese vogels wordt inmiddels beschouwd als bedreigde soort. Maar het rapport signaleert ook positieve ontwikkelingen zoals het herstel van veengebieden in Oost-Europa en nieuwe routes in het gebied rond de Rode Zee, waardoor stijgende vogels een veilige doorgang vinden tussen

bron:Piep

marion_penguin_sweating_in_hot_day__by_sagafantasticart30-d6j5ps2

Bekijk ook

De beroemde parkietenman uit India (video)

Hij haalt regelmatig de wereldpers en komt voor in allerlei films. Maar hij voert dan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *