dinsdag 25 februari 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Kinderen trappen flamingo dood in Tsjechische dierentuin

Kinderen trappen flamingo dood in Tsjechische dierentuin

Drie Tsjechische kinderen hebben een groep zeldzame flamingo’s in een dierentuin bekogeld en getrapt. Een van de vogels overleed aan zijn verwondingen, een andere raakte zwaargewond.
De jongens van 5, 6 en 8 jaar gooiden stenen naar de vogels, sloegen ze met stokken en trapten hard op ze in. De beveiliging van de Jihlava dierentuin in de Tsjechische regio Vysočina waarschuwde direct de politie.
Terwijl de kinderen probeerden te vluchten in een omliggend bos werden twee van hen door de politie in hun kraag gevat. De derde jongen wist te ontsnappen.
Geen berouw
Een woordvoerder van de dierentuin liet aan Tsjechische media weten dat de jongens op het moment van aanhouding geen berouw toonden om hun daad. Omdat de kinderen zo jong zijn zullen ze niet worden vervolgd. Wel heeft de politie aangegeven dat de ouders van de jongetjes mogelijk een schadevergoeding moeten betalen.
De dierentuin houdt 200 verschillende dieren en doet mee aan diverse fokprogramma’s. De overleden flamingo was een belangrijke schakel in zo’n fokprogramma. “Met dit mannetje fokten we veel, hij had al acht kleintjes voortgebracht”, zegt flamingoverzorger Richard Viduna tegen de Tsjechische nieuwswebsite TNCZ. De vogel was ongeveer 2000 euro waard.

bron: rtlnieuws.nl
foto: facebook

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *