dinsdag 2 juni 2020
Homepage | inheemse vogels | KERKUILTJES ALS HUISDIER

KERKUILTJES ALS HUISDIER

Filip Verbeke uit Deerlijk heeft altijd vogeltjes gekweekt in z’n volière in de tuin, tot het tijd was voor iets anders. Samen met z’n partner Sophie ontdekte hij de schoonheid van een kerkuil. Ondertussen hebben ze er al drie, en maken ze de vogels handtam.
PASSIE VOOR VOGELS
Filip houdt van vogels, maar toen z’n verhaal met kleine, gekweekte vogeltjes ten einde was, wilde hij graag een nieuwe uitdaging. “Kerkuilen, dat is iets speciaals, je hebt er meer genegenheid van, meer liefde. Die kleine vogeltjes zitten in volière, dat schuifelt wel mooi, maar de uilen kan je vastpakken, en mee wandelen. Je hebt er veel meer aan.”
DRIE KERKUILEN
Het koppel heeft ondertussen drie kerkuilen, en ze hebben zo elk hun favoriet. Morgane is bijvoorbeeld minder tam, maar luistert wel het beste naar Filip. “Ik vind dat ze heel mooi gepluimd is en dat ze een mooi masker heeft. Er is nog werk aan om haar tammer te maken, maar da’s niet erg.”
Voor Sophie is Ghost haar lievelingsuiltje. “Als hij bij mij zit, zou hij zelfs in slaap vallen.” En de derde, Lordi, wordt natuurlijk ook op handen gedragen bij Filip en Sophie. Hij werd herplaatst toen de vorige eigenaar er niet meer voor kon zorgen.
SNEEUWUIL UIT HARRY POTTER
Filip en Sophie hebben de smaak van de uilen helemaal te pakken. Ze vetten de pootjes in, houden hun gewicht in de gaten, geven de uilen af en toe een extra lekkernij, laten ze buiten vliegen. Ze zijn enorm gepassioneerd en dus is een vierde uil welkom. “Mijn dochter vindt de sneeuwuil uit de Harry Potter films prachtig. Dus hebben we nu zo eentje besteld. We kijken er enorm naar uit,” vertelt Sophie nog.
OVER DIERENTHUIS
Tito, Milo, Jenny, Tropi, Mini, Lighty, King Louie… het zijn allemaal beestjes die elke vrijdag op Focus en WTV te zien zijn. Want vanaf dan kan je kijken naar DierenThuis, een gloednieuw dierenprogramma waarin de band tussen het baasje en het beestje centraal staat.

bron:focus-wtv.nl

 

Bekijk ook

Gespot! Grote groep vale gieren vliegt boven boven de Rotterdamse regio

Een grote groep vale gieren vlogen vanmorgen boven Vlaardingen. Veel inwoners hebben de grote vogels, ...

2 opmerkingen

 1. Als liefhebber van dieren ? Moet je wel weten dat niet alles in huis kan?
  Het houden van bepaalde dieren heeft wel een speciale verzorging nodig ,ook dat zullen deze mensen wel weten? Mag ik aannemen.

 2. Laat dat juist één van de problemen-gevolgen zijn bij dergelijke informaties-filmpjes, zoals Harry Potter films. En waardoor in Belgie-Vlaanderen: Bijlage: Afmetingen van de dierenverblijven voor roofvogels.
  Kerkuil:
  Oppervlakte (m2): 10
  Lengte (m): 4
  Breedte (m): 2,5
  Hoogte (m): 2
  De afmetingen zijn van toepassing voor één of twee vogels.
  Als er meer dan twee vogels worden gehouden in een voliére, moet de vermelde oppervlakte vergroot worden met 15% per bijkomende vogel.
  Sneeuwuil:
  Oppervlakte (m2): 15
  Lengte (m): 5
  Breedte (m): 3
  Hoogte (m): 2,5
  Bij het samenhouden van verschillende soorten roofvogels is de oppervlakte grootste soort roofvogel van toepassing, vermeerderd wordt met 15% van de vereiste oppervlak van die soort.
  Wanneer het verblijf uitzonderlijk verrijkt is en ontworpen is om meer mogelijkheden tot vliegen te bieden, mogen de afmetingen verminderd worden tot 90%

  De volgende huisdieren-vogels, Bijlage, van de afmetingen dierenverblijven, zijn papegaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *