donderdag 2 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Kale kop, vale kleur, maar niet getreurd!

Kale kop, vale kleur, maar niet getreurd!

Niet langer voor dag en dauw je mooie liedje zingen, geen territorium behouden, geen vrouwtje verleiden, geen eitjes bebroeden, geen jongen meer voeden. De tuin wordt stiller. Wat doen de vogels nu eigenlijk?

De tuin wordt stiller en leger. Maar niet getreurd! Het drukke voorjaar, maakt plaats voor rust en rui. Tijd om op krachten te komen en tijd voor een stevig, nieuw verenpak. Als herboren zullen veel vogels tevoorschijn komen, klaar voor de najaarstrek of de winterse kou! Dan stroomt de tuin weer vol en is het voer niet aan te slepen!

Verfomfaaid
De enkele vogel die zich nog laat zien, is behoorlijk verfomfaaid: veren steken alle kanten uit, kale kop, vale kleur. Dat broedseizoen vergt behoorlijk wat van ouders en het is ze aan te zien. Gelukkig, de meeste jongen zijn zelfstandig.

Schijn bedriegt!
Voor nu: je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar ze zijn er zeker wel! De meeste tuinvogels vervangen hun veren stukje bij beetje. Vliegen lukt nog, maar minder goed en ze houden zich schuil en stil. Allemaal mooi en wel, maar ook stille, verstopte vogels moeten eten en een handje vogelzaad onder een struikje kunnen ze nog best waarderen.

bron:Vogelbescherming

Putter, duidelijk in de rui
Putter, duidelijk in de rui

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

1 opmerking

  1. Ideaal,1 keer per jaar, niet de stad in wat nieuwe kleren en schoenen bekijken,niet kijken bij zalando ,weekamp, enz gewoon in de rui,en het probleem opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *