woensdag 27 mei 2020
Homepage | natuurbescherming | Kaketoe Pinky ondanks operatie toch dood

Kaketoe Pinky ondanks operatie toch dood

Kaketoe Pinky is alsnog bezweken. De molukkenkaketoe in de opvang van de World of Birds Foundation in Erica werd onlangs geopereerd aan zijn poot, met financiële steun van gulle gevers.

De vogel had bij een ruzie met zijn partner zwaar letsel opgelopen aan zijn rechterknie. De banden waren gescheurd en de knieschijf was verschoven.

Na diverse dierenartsen te hebben geraadpleegd besloot het bestuur van de vogelopvang Pinky te laten opereren. Dat is begin deze maand gebeurd door een gespecialiseerde arts in Utrecht. De operatie was zwaar en duurde een paar uur, maar de poot werd gered. Een amputatie bleek niet nodig.

Het benodigde geld voor de ingreep, zo’n duizend euro, werd ingezameld met een online doneeractie.

Volgen Bonny Talsma, mede-oprichter van de World of Birds Foundation, leek Pinky de eerste dagen goed te herstellen en at hij zijn pijnstillers zonder problemen op.

Vrijdag trof ze hem echter lusteloos aan in de couveuse op de ziekenboeg. De situatie verslechterde snel. Pinky overleed zaterdag.

Om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak laat de vogelopvang sectie laten verrichten. ,,Zo kunnen we er wellicht nog een les uit halen’’, aldus Talsma. ,,Molukkenkaketoes zijn trotse en gevoelige vogels die soms ineens lijken te besluiten dat het leven mooi is geweest. We zijn van mening dat het einde van zijn lijden een positief iets is, als hadden we dat zelf liever anders voor ogen gehad.’’

bron:dvhn.nl

foto van de (oude)website van World of Birds Foundation

Bekijk ook

Politie Haaksbergen vangt loslopende nandoe, maar eigenaar is nog spoorloos

HAAKSBERGEN – Aan de Eppenzolderveldweg in Haaksbergen is deze woensdag een nandoe gevonden. De politie ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *