zondag 5 juli 2020
Homepage | overige | Kaketoe drijft Australische kabelmaatschappij tot wanhoop

Kaketoe drijft Australische kabelmaatschappij tot wanhoop

Kabel- en telecommaatschappijen in Australië maken de laatste tijd regelmatig extra kosten voor reparaties van doorgeknaagde kabels. Boosdoener is de grote geelkuifkaketoe, die de fabrikanten steeds vaker tot wanhoop drijft.
Grote geelkuifkaketoes (Cacatua galerita) zijn endemisch is Australië, en staan daar bekend om hun bepaald niet kieskeurige eetgewoontes. Ze eten fruitgewassen en knagen op bladeren en boomschors, maar doen zich sinds kort ook steeds vaker tegoed aan netwerkkabels.

En dat leidt nog al eens tot verbindingsproblemen. De dieren knagen met hun scherpe snavels kabels door, die vervolgens moeten worden vervangen. Dat heeft de kabelmaatschappij NBN Co. de afgelopen tijd al ruim vijftigduizend euro gekost. Het bedrijf zegt tegen persbureau Reuters te verwachten dat de schade nog verder zal oplopen.

Miljardenproject
De vogels zijn onder meer actief in de dichtbevolkte regio’s in het zuidoosten van het Australische continent. “Ze hebben een liefde voor onze kabels ontwikkeld, en zijn als ze in een zwerm vliegen niet tegen te houden”, aldus een medewerker van NBC Co..

De Australische regering heeft de laatste jaren miljarden geïnvesteerd in de ontwikkeling van de infrastructuur op het gebied van telecommunicatie, maar desondanks is een deel van de bevolking ontevreden over de betrouwbaarheid en snelheid van het internet.

Bron: NU.nl

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

1 opmerking

  1. Een mogelijkheid is om er een aantal te vangen en te exporteren? Maar nee Australië kent dat niet .En gaat over tot het vergiftigen van schadelijke dieren .waar deze ook onder vallen.
    Maar ?? Had de partij voor de dieren toch niet toegestaan .samen met de dierenbescherming hebben ze de import verboden .om de zg vogelgriep.
    En het groot schalig opruimen van deze dieren nemen we op de koop toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *