zaterdag 21 september 2019
Homepage | inheemse vogels | Justitie jaagt op Urker vogeltjesstroper

Justitie jaagt op Urker vogeltjesstroper

Justitie heeft maandenlang een Urker afgeluisterd en gevolgd met zenders om hem te pakken voor het stropen van vogeltjes. Stroperij werd uiteindelijk niet bewezen. Toch stond de Urker vogelliefhebber vrijdag voor de rechter voor het rommelen met pootringen. De officier van justitie wil hem 200 uur werkstraf geven en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden. En omdat de Urker al eerder een voorwaardelijk straf had voor zijn vogelhandeltje, mag hij die gaan uitzitten. Dat betekent sowieso een maand cel voor de Urker.

De Urker en zijn advocaat hadden geen goed woord over voor de afluister- en volgpraktijken van justitie. Die zouden zonder gegronde reden zijn en niet met de juiste machtiging. Justitie vindt dat de man handelt in vogels en dat hij verkeerde ringen om vogelpootjes doet, zodat het gekweekte vogels lijken terwijl het gevangen vogeltjes zijn.

De vogelkweker bekende dat hij was betrapt met een vangnet in een bos. Dat zou een éénmalige actie zijn geweest om een vuurgoudhaantje te vangen. Voor de rest had hij alle vogeltjes die hij verkocht of ruilde op een eerlijke manier gekregen. En de verkeerde ringen gebruiken had een praktische reden. Ze pasten goed en ze waren over, zo probeerde de Urker de rechter te overtuigen. Of dat lukt moet op 10 mei blijken want dan is de uitspraak.

bron:omroepflevoland

Goudhaantje

Bekijk ook

RONDSPRINGENDE KRAANVOGEL (video)

De kraanvogel broedt sinds 2001 in het Fochteloërveen en maakte daarmee zijn comeback in Nederland ...

2 opmerkingen

  1. Ik dacht dat ze daar alléén snoven.
    En in vis handelden?

  2. Denk dat de Urker gelijk heeft van die mag niet liegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *