zondag 9 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Jongens in bootje slaan nest met ganzeneieren kapot: gansjes te vroeg geboren

Jongens in bootje slaan nest met ganzeneieren kapot: gansjes te vroeg geboren

UITHOORN – Bij Grote Lijster in Uithoorn heeft gistermiddag een groepje jongens in een bootje een nest met ganzeneieren kapot geslagen. Dierenambulance Ronde Venen en Amstelland roept op: laat broedende vogels alsjeblieft met rust.
De jongens waren met een bootje aan het varen en vonden het een goed idee om hun peddels te gebruiken om een paar eieren in het nest van een gans kapot te slaan.
Nog levend
De jonge gansjes die uit de eieren zijn gekomen maken nog een kans: een oplettende voorbijganger zag de kapotte eieren en heeft de jonge gansjes warm gehouden onder zijn kleding. Tijd om na te denken was er niet: de gansjes zaten onder het bloed en moesten echt met hoge spoed naar een opvang om verzorgd te worden.
De vogeltjes zijn opgehaald door de dierenambulance, die ze direct naar zoogdier- en vogelopvang de Toevlucht gebracht heeft. Daar bleek dat de jonge gansjes eigenlijk nog lang niet geboren hadden mogen worden. De dierenambulance schrijft dat alle gansjes nog in leven waren toen ze bij de Toevlucht aankwamen en dat ze hopen dat ze het overleven.
Bijbrengen
De medewerkers zijn hard op zoek naar de jongens uit het bootje. Ze willen ze graag meenemen naar de vogelopvang om ze bij te brengen wat ze nou precies gedaan hebben en wat voor gevolgen dat heeft voor de jonge diertjes. Alle tips over wie de jongens zijn, zijn dan ook welkom.

bron:nhnieuws

Zo hoort het te zijn

 

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

2 opmerkingen

 1. Het verhaal klopt niet , het stuk slaan van een ei? En de niet opgesupeerde eidooier zal onherroepelijk lijden door de dood in een kort moment,
  Een zielijg verhaal doet het altijd goed ,al is het ook niet de waarheid, waar zien we dat toch meer?
  Goede doelen? Een ezeltje ,een zeehondje, een aapje,een pupje ,een olifantje ,een kuikentje! O ook nog een tijgertje?

 2. Inderdaad alles met een korreltje zout nemen.
  Jammer genoeg kunnen dergelijke informaties – reacties zware gevolgen hebben. Zie informatie Facebook 08-04-2019 ” rectificatie”. Waar de naam die genoemd is van de “dader” (12-14 jaar oud) al of niet juist-onjuist is.
  Trouwens denk ik dat er nog altijd een verschil is tussen een aandachtige voorbijganger en omstanders die naar het nest zijn toegesneld. En die meer dan waarschijnlijk alles hebben zien gebeuren. Dus meer dan waarschijnlijk ook wat betreft dader-daders.
  Nooit het vermelden van naam-namen bij dergelijke zaken, ook al klopt alles met de werkelijkheid (Wet op privacy).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *