dinsdag 16 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Jonge kiekendieven moedwillig gedood ?

Jonge kiekendieven moedwillig gedood ?

Op een akkerland bij het Zeeuwse dorp Aagtekerke zijn vier dode kiekendieven gevonden. De pasgeboren roofvogels, pullen genaamd, zijn waarschijnlijk door menselijk toedoen om het leven gekomen. Volgens de boswachter zijn er geen sporen gevonden van roofdieren.

Het Zeeuws Landschap vraagt zich af waarom de roofvogels om het leven zijn gebracht, het zijn geen vogels die overlast veroorzaken. Het gaat alleen om de pullen, die nog niet kunnen vliegen. De volwassen kiekendieven hebben op tijd kunnen vluchten voor de daders.

Het Zeeuws Landschap werkt juist samen met de eigenaar van het akkerland om vogels in het gebied te beschermen. Vorige week is het veld gemaaid en daarbij is specifiek het nest van de bruine kiekendief ontzien. Het was door markeringen duidelijk te zien, mogelijk heeft dat de vandalen op het spoor van het nest gebracht.

Op dit moment doet een patholoog-anatoom, gespecialiseerd in letsel bij dieren, onderzoek op de lijkjes om de doodsoorzaak definitief vast te stellen.

bron: hartvannederland

Het vrouwtje van de bruine kiekendief

Bekijk ook

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen ...

2 opmerkingen

  1. Het waarschijnlijk ?? In dit verhaal ,komt over van zou kunnen ? Misschien ?
    Een reden om boswachters in stand te houden ,dit heb ik ook mee gemaakt met een eenheid die het stropen moest afhandelen,er werden ineens bijn alle reeen gestroopt en geen haas was meer veilig?
    Het waarschijnlijk in dat verhaal?

  2. Jammer genoeg zullen er personen met slechte/kwade bedoelingen altijd blijven bestaan.
    Hoe meer markeringen er duidelijk worden aangebracht, hoe groter de kans voor vandalisme. En niet alleen van op de begane grond, maar ook vanuit de lucht. Denk maar aan de toenemende drones (“dronedalisme” de nieuwste vorm van vandalisme).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *