donderdag 20 februari 2020
Homepage | vogelverenigingen | Jarige vogelclub eert man van eerste uur

Jarige vogelclub eert man van eerste uur

Op zaterdag 4 maart vierde vogelvereniging De Gieteling haar vijftigjarig bestaan met een feestelijk receptie in het clubgebouw van de duivenvereniging aan de Latyrusstraat in Dedemsvaart. Johan Wibiër, één van de oprichters en nog het enige clublid van het eerste uur, kan zich een leven zonder z’n kanaries en parkieten niet voorstellen: “Dat is geen leven”, liet het 82-jarige clublid na zijn huldiging weten.

Lambert Zandman, afgevaardigde van de Nederlandse Bond Voor Vogelliefhebbers (NBVV), had de eer om Johan Wibiër na mooie woorden een speld van verdienste op te spelden. Ook voorzitter Willem Wibiër van De Gieteling liet zich namens het bestuur niet onbetuigd en overhandigde hem een oorkonde als lid van verdienste.

Op 1 november 1967 is de vogelvereniging door een aantal enthousiaste vogelliefhebbers uit Dedemsvaart en omstreken opgericht. Johan Wibiër was één van de oprichters. Zijn vijftigjarig lidmaatschap was reden om hem zaterdagmiddag in het zonnetje te zetten. De variatie aan vogels binnen de veertig leden tellende vereniging is groot, met verschillende soorten kanaries, tropische vogels en parkieten. Zoals elke vereniging kent ook De Gieteling zijn hoogtepunten. Eén daarvan was in 1974 toen de provinciale kampioenschappen in het voormalige LTS in Dedemsvaart werden georganiseerd.

bron en foto :detoren.net

Bekijk ook

Terugblik op VOGEL 2020

Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug. Echter nog niet voor ieder ...

2 opmerkingen

  1. Nu maar hopen dat hij zijn vogels kan blijven houden,de antie dieren houders proberen er alles aan te doen om ook dit te verbieden,iets dat met de circusdieren al is gebeurt en de zoogdieren ook al bijna totaal verboden is,
    De volgende stap zijn de vogels en reptielen.
    Weet je in ieder geval dat je niet bij de pvda moet zijn ,evenals niet bij pvd en groen links,als je tenminste van dieren houd.
    Deze houden niet van dieren ,want anders zou je een wet maken ,dat de welzijn van dieren bevordert en niet verbied.

    • Ach de één pakt je je pensioen af, de ander je hobby en weer een andere zegt wat je wel of niet moet doen.En sommigen hebben meer woorden dan daden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *