zaterdag 20 juli 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Jack verloor al zijn vogeltjes door een brand, nu krijgt hij een nieuwe volière

Jack verloor al zijn vogeltjes door een brand, nu krijgt hij een nieuwe volière

BERGEN OP ZOOM / RIJEN – Hartverscheurend was het beeld van een huilende Jack uit Bergen op Zoom, vlak nadat zijn zeventig siervogels en zijn mooie volière door een brand werden getroffen. Zijn grote passie leek verloren. Sinan Caylak uit Rijen keek ook naar het item van Jack en wilde hem helpen. “Het deed mij pijn om hem zo te zien en ik wilde hem blij maken.”
En dus waren Jack en Sinan vanmorgen live te horen in Wakker! op Omroep Brabant radio. Jack vertelde eerst nog nietsvermoedend over de reacties die hij heeft gekregen. “Er kwam overal steun vandaan. Uit België en zelfs van uit iemand uit Zwolle. Dat was hartverwarmend.”

Stoppen
Na de brand dacht Jack eerst aan stoppen. “Ik was de moed een beetje verloren, maar met hulp van mijn kleinzoon had ik al snel een paar kooien verzameld”, vertelt Jack nog net voordat presentator Maarten Kortlever hem onderbreekt. Er hangt namelijk nóg iemand aan de lijn, Sinan Caylak uit Rijen!

Hulp
Sinan zag de huilende Jack op televisie en wilde iets doen. “Ik had een paar jaar geleden ook veel siervogels, tot ik thuis een muizenplaag kreeg. Toen ik heb besloten om te stoppen.” De volière van Sinan staat sinds die tijd leeg. “Daarom wou ik ‘m graag aan Jack schenken”, onthult Sinan.

“Ik ben er hartstikke blij mee”, roept Jack verheugd. “Nu kan ik weer beginnen met mijn hobby!”

Nieuwe oproep
De gulle gift van Sinan brengt wel een nieuw probleem met zich mee. Hoe komt het enorme ding van Rijen naar Bergen op Zoom? Daarom bij deze een nieuwe oproep. Wie heeft een aanhanger en wil de volière van Rijen naar Bergen op Zoom brengen?

bron: omroepbrabant

Volières zijn er in alle maten

Bekijk ook

Turkse vrachtwagenchauffeur wacht 45 dagen met starten motor na vondst vogelnestje

ANKARA – Een Turkse vrachtwagenchauffeur heeft geduldig 45 dagen gewacht met het starten van zijn ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *