vrijdag 13 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Jacht op knobbelzwaan in Flevoland mag doorgaan

Jacht op knobbelzwaan in Flevoland mag doorgaan

FLEVOLAND – Het Flevolandse provinciebestuur is niet bereid de jacht op knobbelzwanen te verbieden.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren wilden dat de provincie de verleende vergunning aan de Fauna Beheer Eenheid Flevoland zou intrekken.
Provinciebestuur en GroenLinks en Partij voor de Dieren blijven van mening verschillen of er een toename of juist een afname is van het aantal knobbelzwanen en hoe groot de schade is die de vogels (aan wintertarwe en gras) veroorzaken.

Het provinciebestuur verwijst naar de watervogeltellingen van de SOVON, die een toename van het aantal knobbelzwanen in Flevoland laten zien. En daarmee is de kans op schade groter. Volgens de twee partijen neemt het aantal knobbelzwanen af en is er de afgelopen jaren niet of nauwelijks schade aan landbouwgewassen geweest die is veroorzaakt door knobbelzwanen.

De laatst gemelde schade zou dateren van april 2014. „De wegjaagacties hebben heel goed gewerkt”, constateerde Partij voor de Dieren-statenlid Leonie Vestering eerder.
bron: De Stentor
foto: Marek Szczepanek commons.wikimedia

Knobbelzwanen, een sierlijke verschijning
Knobbelzwaan, een sierlijke verschijning

Bekijk ook

Mysterieuze massadood van spreeuwen zet politie voor raadsel

Wie weleens naar de Duitse Netflix-serie ‘Dark’ heeft gekeken, krijgt vast kippenvel door verder te ...

2 opmerkingen

  1. Al teld heel Nederland,een toename van bepaalde soorten,tot aan een ramp toe bv ganzen kraaien en ekster ,zal de telling van de dierenpartij een afname tellen.
    Net als op het ramp gebied van Oostvaardersplassen.
    Anders kunnen we deze partij samen met een aantal andere organisaties wel opdoeken.bv stichting aap.die ook alles uit het buitenland op moet halen om hun?? Dieren tuin op orde te houden ,en hun inkomsten.

  2. Mensen richten schade aan, dieren niet.Maar ja, wat kun je van politici verwachten. Ze weten geen eens wat knobbelzwanen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *