woensdag 27 mei 2020
Homepage | regelgeving | Interpol neemt voor miljoenen handelswaar van wilde dieren in beslag

Interpol neemt voor miljoenen handelswaar van wilde dieren in beslag

De operatie die Interpol in 93 landen voerde afgelopen maand, leverde 1.974 inbeslagnames op en 1.400 verdachten werden wereldwijd geïdentificeerd.
Onder de inbeslagnames ging het onder meer om 43 ton bushmeat van beren, olifanten, krokodillen, walvissen en zebra’s. De actie leverde liefst 1,9 ton olifantenivoor op. Verder kon Interpol 27.000 reptielen, 4.000 vogels, 48 levende primaten en 14 grote katachtigen in beslag nemen. Ook de karkassen van zeven beren, waaronder twee ijsberen werden aangetroffen.

In Los Angeles werden dan weer twee stewardessen opgepakt toen ze levende schildpadden naar Azië wilden smokkelen in hun handbagage. En in Canada konden de autoriteiten een container onderscheppen met 18 ton paling uit Azië.

Koen Stuyck van de natuurorganisatie WWF is niet verbaasd door die hoge cijfers. “Het toont nog maar eens aan hoe groot het probleem van illegale handel in wilde soorten is. Het is goed dat de politie nu werkelijk actie onderneemt, want op dit ogenblik zijn veel dierenpopulaties aan het imploderen. Het is verschrikkelijk dat er vorige maand 1,9 ton olifantenivoor is gevonden terwijl de soort het erg slecht doet.”

bron: vrt.be

Bekijk ook

Boete voor verkoper uit Drunen voor aanbieden illegale zeldzame vogels op vogelbeurs

Op de vogelbeurs in de IJsselhallen werden in 2017 illegaal beschermde vogels te koop aangeboden. ...

4 opmerkingen

 1. Ben het hier helemaal mee ééns.dit slaat nergens op.
  Ivoor en bushmeat
  Hoe moet je dieren voor doden uit de natuur.
  Maar kijk ook eens na de mogelijkheid om dieren die wel nagekweekt zijn , om deze wel verantwoord te versturen.
  Zoals vogels .papagaaien.parkdieren.alles wat door liefhebbers gekweekt is in gevangenschap.
  Deze moeten zonder al te veel bezwaar verstuurd kunnen worden.
  Maar ook hier werpen diverse organisaties problemen op.dat zijn vaak dezelfde die mensen?? wel overal weg willen halen , om hier te komen.maar dieren niet.
  Deze nagekweekte dieren moeten soms andere bloedlijnen hebben om een gezond ras te behouden.
  Nee dit leggen we onder dezelfde noemer al het fijt wat Interpol opgerold heeft.
  En dat is het toch echt niet.

 2. Nee kwekers doen er alles aan om soorten in stand te houden .gaan vaak niet op vakantie .en steken kosten noch moeite erin om hun dieren wel goed te verzorgen.
  Ook dit mag wel eens na voren komen.

 3. Misschien dat ook deze Koen Stuyck zich ééns hard moet maken voor dit soort dingen Of is het WWF ook tegen het naa kweken van bijzondere dieren? Zoals de Bali spreeuwen ,hawai ganzen,diverese vogels die in de natuur bijn a niet meer voorkomen, maar door de liefhebbers nog gekweekt worden.
  Als men daar op tegen is moet men de dierentuinen ook sluiten,die vervullen die rol voor grotere dieren,die overings bij de parkdier houders ook voorkomen.
  Een verantwoordelijke verzending zonder 1000 euro van de nvwa voor het inlezen van een A4 ,en een normale verzending zou de reguliere houders wel op prijs stellen,en er zal dan werelwijd met nagekweekte dieren geruild kunnen worden.
  Voor een verantwoord bloed verversing.

 4. Misschien dat dat ook deze “presentatie van nieuwe commissie, die zich gaat bezighouden met het “beter in de markt zetten” van onze organisatie” zich ééns hard maken voor dit soort dingen. Eindelijk ook eens rekening houden met leden vogelliefhebbers die op dergelijke manieren “zuivere” wildvorm/wildkleur vogelsoorten/ondersoorten houden/kweken. En zich niet enkel en alleen richten op die 10% van de leden die deelnemen aan/bij vogeltentoonstellingen. Zie alles eromheen wat betreft Mondial 2019. Zelf daar zijn die 10% van hun Nederlandse leden belangrijker dan de overige 90% Nederlandse vogelliefhebbers.
  Want die vogelliefhebbers die “zuivere” vogelsoorten/ondersoorten houden/kweken zijn mede de tube voor die 10% die hoofdzakelijk verschillende kleurtjes, mutaties/mutanten, houden/kweken. en waar in de eerste plaats persoonlijke belangen, al of niet financieel, de eigen portemonnees, het belangrijkste zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *