woensdag 12 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Inmiddels beroemde kleine karekiet start nu nog met broeden

Inmiddels beroemde kleine karekiet start nu nog met broeden

Kleine karekieten beginnen vaak direct aan een tweede nest als een eerste legsel mislukt.
Dat is precies wat we nu zien gebeuren bij de twee beroemdste karekieten van Nederland. Zij hadden een koekoeksjong in hun nest en trokken tienduizenden kijkers omdat hun nest was te volgen via de camera’s van Beleef de Lente. Maar het nest viel uit elkaar en de koekoek overboord. Een triest einde, maar een nieuwe start voor de kleine karekieten. Er liggen inmiddels weer 4 eitjes in het nest. Dit keer zonder koekoeksei.
De wittebroodsweken van de kleine karekieten eindigden in mineur. Onder het gewicht van het hard groeiende koekoeksjong en de stevige wind braken de rietstengels en verliet de koekoek op niet geheel charmante wijze het nest. Hij kukelde recht achterover uit het nest. Inmiddels is het koekoeksjong naar het asiel gebracht en aardig opgeknapt. Als alles goed verloopt, zal hij binnenkort het vrije luchtruim verkennen. All the way to Africa!

Daarmee zat het seizoen er voor de kleine karekieten gelukkig niet op. Ze waagden nog een poging en dat resultaat is via de camera’s van Beleef de Lente te volgen.

bron:Vogelbescherming

De kleine karakiet

 

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *