zaterdag 21 september 2019
Homepage | inheemse vogels | Inmiddels beroemde kleine karekiet start nu nog met broeden

Inmiddels beroemde kleine karekiet start nu nog met broeden

Kleine karekieten beginnen vaak direct aan een tweede nest als een eerste legsel mislukt.
Dat is precies wat we nu zien gebeuren bij de twee beroemdste karekieten van Nederland. Zij hadden een koekoeksjong in hun nest en trokken tienduizenden kijkers omdat hun nest was te volgen via de camera’s van Beleef de Lente. Maar het nest viel uit elkaar en de koekoek overboord. Een triest einde, maar een nieuwe start voor de kleine karekieten. Er liggen inmiddels weer 4 eitjes in het nest. Dit keer zonder koekoeksei.
De wittebroodsweken van de kleine karekieten eindigden in mineur. Onder het gewicht van het hard groeiende koekoeksjong en de stevige wind braken de rietstengels en verliet de koekoek op niet geheel charmante wijze het nest. Hij kukelde recht achterover uit het nest. Inmiddels is het koekoeksjong naar het asiel gebracht en aardig opgeknapt. Als alles goed verloopt, zal hij binnenkort het vrije luchtruim verkennen. All the way to Africa!

Daarmee zat het seizoen er voor de kleine karekieten gelukkig niet op. Ze waagden nog een poging en dat resultaat is via de camera’s van Beleef de Lente te volgen.

bron:Vogelbescherming

De kleine karakiet

 

Bekijk ook

RONDSPRINGENDE KRAANVOGEL (video)

De kraanvogel broedt sinds 2001 in het Fochteloërveen en maakte daarmee zijn comeback in Nederland ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *