zondag 5 juli 2020
Homepage | regelgeving | Indrukwekkende collectie roofvogels heeft voorlopig nieuwe thuis na veroordeling eigenaar

Indrukwekkende collectie roofvogels heeft voorlopig nieuwe thuis na veroordeling eigenaar

OPGLABBEEK / SINT-LAUREINS – Dinsdagavond worden in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zo’n 30-tal grote roofvogels en uilen opgevangen. De dieren werden bij de vogelkwekerij Marlin Zoo in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins (Oost-Vlaanderen) in beslag genomen.
Bij de lading zitten onder meer vale gieren stellers zeearenden, aasgieren en een bateleur. Soorten die nog nooit in het Natuurhulpcentrum zijn opgevangen. De eigenaar van de vogels werd in oktober veroordeeld en daarom werd de opdracht gegeven om de vogels bij hem weg te halen. Sil Janssen en co wisten vooraf dus dat de dieren bij de Marlin Zoo weg moesten en hadden extra kooien geïnstalleerd om alle dieren te kunnen opvangen.

“Het zijn echt wel spectaculaire dieren”, reageerde Janssen op TV Limburg. “En ze zijn wellicht heel wat waard.” Waar de dieren nu precies naar toe gaan, is nog onduidelijk. “Waarschijnlijk worden ze naar dierentuinen overgebracht. Ze zitten al sinds 2008 in gevangenschap, dus ze in de natuur loslaten, is geen goed idee”, aldus Janssen.

bron: nieuwsblad.be
foto: eerder geplaatst

Een vliegende vale gier
Een vliegende vale gier

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

1 opmerking

  1. De eigenaar werd veroordeeld ?? Ja voor wat ? Rijden onder invloed ? Of de belasting niet betaald?
    Of iets in de wiethandel?
    Dan hoeft inbeslag name niet aan de orde te zijn,maar als het iets met de diefstal uit de natuur of dierenparken .dan is dit een ander verhaal,dus een sumier verhaal waar mrnsen niet wat mee kunnen,behalve de partij voor de dieren,en die hebben ze gelukkig niet in belgie ,maar onze uitheemse dieren opvang zal hier graag een slaatje uit slaan,om reklame te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *