donderdag 27 februari 2020
Homepage | foto & film | Huismus onder dak (video)

Huismus onder dak (video)

In samenwerking met Vogelbescherming ontwikkelde Monier, marktleider in dakpannen en daksystemen, de Vogelvide: een veilige nestplaats voor huismussen onder dakpannen. Sinds de introductie in 2009 is er in totaal ruim 40 kilometer van verkocht.
In dit filmpje ziet u hoe een vogelvide onder de dakrand wordt geplaatst én, tot slot, als dat niet kan bij uw huis, voorbeelden van andere nestkasten die de huismus een broedplek kunnen geven.
Wat is een Vogelvide?
Vogelvides bieden huismussen een veilige nestelplek onder dakpannen. Het product kan worden aangebracht bij de onderste rij pannen op het dak, ter hoogte van de dakvoet. Simpel gezegd is het een prefab nestkast die over de gehele breedte van het dak kan worden aangebracht.

De Vogelvide:
past onder vrijwel alle soorten pannen en alle soorten pannendaken;
waarborgt een goede ventilatie van het dak;
voorkomt dat vogels verder onder de pannen kruipen, zodat vervuiling wordt tegengegaan;
is duurzaam en eenvoudig, zowel in de professionele bouwwereld als door particulieren toe te passen. Sinds de introductie in 2009 is er in totaal ruim 40 kilometer van verkocht.

Wilt u meer weten over de Vogelvide bekijk dan het onderstaande filmpje. Zet u het geluid even aan ?

bron: Vogelbescherming/Youtube

Mannetje links, vrouwtje rechts

Bekijk ook

Vredelievende vogels veroorzaken explosie (video)

Een zwerm vogels veroorzaken een explosie op een elektriciteitsleiding. Er lijken geen vogels gewond te ...

1 opmerking

  1. Sinds ik een plat dak heb .nestelen de mussen hier niet meer onder mijn dak.maar om nu te stellen dat er weinig mussen zijn? Hier in Twenthe ? Komen deze veelvuldig voor .en savond zitten er tientallen in de bamboe hier.dus ? Niet zeggen dat het overal slecht gaat met deze rakkers.want ook op het terras zomers eten ze het brood van het bord af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *