vrijdag 21 februari 2020
Homepage | regelgeving | Honderden levende vogels gered, die in kleine kooitjes waren gepropt

Honderden levende vogels gered, die in kleine kooitjes waren gepropt

Afgelopen week zijn meer dan 500 levens gered, dankzij undercover redders die een markt in Azië bezochten waar vaak levende (beschermde) dieren als huisdieren worden verkocht.
Verleden week zondag redden dierenautoriteiten in West-Bengalen (een deelstaat van India) zo’n 550 beschermde Indiase vogels die in kleine metalen kooien zaten opgesloten.
De kooien zaten vol met verschillende vogelsoorten berichtte The Dodo, waaronder de parkiet, Indische koël en grote beo. De arme vogels werden gedwongen om in krappe omstandigheden te leven. Hoewel deze soorten in gevangenschap kunnen overleven, horen ze natuurlijk thuis in het wild.
Helaas wordt er onverstoorbaar jacht op deze dieren gemaakt om ze te vangen en te verkopen als huisdier.Dankzij het Wildlife Crime Control Bureau zijn bijna alle vogels overgedragen aan dierenartsen. Deze zullen ervoor zorgen dat de vogels weer helemaal opknappen. Jammer genoeg werden enkele pas uitgekomen kuikens ook in de kooien gevonden en overleefden de omstandigheden niet.

bron: ongelooflijk.co
foto: CITES/Twitter

Bekijk ook

GRONINGEN AIRPORT MAG VOGELS EN ZOOGDIEREN BEJAGEN

De provincie Drenthe heeft in januari toestemming gegeven om vogels en zoogdieren af te schieten ...

3 opmerkingen

 1. Ja in een ander land gelden andere wetten en regels?
  En toch gaan wij onze veehouders en vogelhouders en postduiven houders ,en pelsdieren fokkers? En konijnen fokkers ,en pluimvee bedrijven? Over een zelfde kam scheren.
  Zo hoort het niet zoals op de foto,maar ook niet zoals organisaties, die niet weten waar ze over praten ,om ? Een papagaai op een vogelbeurs of tentoonstelling in een kooi van een meter in het vierkant te houden ,of andere grote vogels ,deze zouden zich doodvliegen,heb het niet over de voliere of thuis situatie, daar moet wel ruimte zijn.
  Blijkt maar eens weer dat er voor dieren actievisten? ,nog voldoende landen zijn om ? Zich te mengen voor hun goede doel.

 2. Nog maar eens een mooi voorbeeld hoe een artikel en vooral foto van Hindustan Times (7 april 2019) via sociale media als Twitter-Facebook de wereld rond gaat. En bekijk eens de reacties bij dergelijk sociaal-medianieuws. Zoals; verbied exotische dieren-vogels als huisdieren, personen die dergelijke vogels in gevangenschap houden, zouden beter zelf opgesloten worden in dergelijke kooien, etc.
  Bij dergelijke informatie zijn het vooral foto’s-filmpjes en bij horende reacties die steeds meer en meer invloed-gevolgen hebben voor al wie dieren-vogels in gevangenschap houden-kweken.
  Volgens Hindustan Times werden de inbeslagnames-inval gedaan op twee plaatsen die gezamenlijk werden uitgevoerd. Bij de eerste inval werden zes personen gearresteerd en ongeveer 250 vogels-parkieten gered, bij de tweede inval werden nog eens 300 vogels gered en waarvan enkele pasgeboren kuikens. Bovendien werden nog eens drie personen gearresteerd, wat het totaal op negen personen bracht tussen de 18 en 32 jaar.

  Wat vroeger kon, kan vandaag niet meer. En zeker als het gaat om dieren-vogels in gevangenschap houden-kweken.
  Maar jammer genoeg heerst bij velen nog steeds die zogenaamde kanarie mentaliteit, vogels houden-kweken in al of niet kleine kooien. Het zijn in de eerste plaats gewoontes uit het verleden die dringend moeten veranderd worden. Te beginnend met al wie kanaries houden-kweken. Ook al komen dergelijke vogels niet voor in de natuur, het blijven nog altijd levende wezens-vogels.
  Net zoals wat betreft door-gefokte dieren-vogels. Volgens sommige verantwoordelijken kunnen dergelijke vogels nog altijd vliegen. In Brussel lag een voorstel op tafel. In de Ijsselhallen Zwolle een wilde kanarie en een door-gefokte kanarie vrij laten rondvliegen. Eens benieuwd waar de vogels naar toe vliegen. De wilde kanarie in de nok van de hallen, en de door-gefokte kanarie enkele meters verder op de bodem van de hallen. Inderdaad kunnen die door-gefokte vogels volgens sommige verantwoordelijken nog vliegen. Probleem is dat die verantwoordelijken voor het grootste deel ook zelf kanarie liefhebbers-kwekers zijn.

 3. het verbieden van vogels en exotische dieren?
  vind ik nog steeds een vreemde gedachte.
  het verbieden.is een ander iets opleggen waar sommige mensen een ander idéé over hebben.
  het houden van honden en katten .word daar bij uitgesloten?
  waarom? omdat men de grote massa achter zich wil houden.
  waren honden geen afstammeling van de wolven.
  houd je een wolf ? ben je verkeerd bezig.
  lopen de katten onze zangvogels op te eten .doen we de ogen dicht.
  nee heb je een exoot ja dan moet je deze inleveren?
  vreemd gedachten goed.
  het houden van dieren is niet veranderd? de mensen die andere op hun visie, de wil op willen leggen wel.
  men vind ? zijn meestal mensen die niet in de natuur opgegroeid zijn .met de natuur opgegroeid zijn.
  maar in een huis of flat wonen met een bestraat tuintje of geen tuintje.
  nooit een koe hebben gemolken .nooit een kip hebben gehad .laat staan een vis .
  kanaries verafschuwen.en vissen moordlustige vinden.
  melk uit de fabriek komt en kippen overal buiten moeten lopen.en dan roepen we hebben vogelgriep in ons land.
  ja vreemd hè.
  nee meneer Elsen of mevr elsen .het houden van dieren .is er al zolang de mens bestaat.
  de manier is veranderd.
  maar het verbieden? ja stichting aap wil dat ook?
  om vervolgens?? zelf op te vangen.
  of? werkt?…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *