vrijdag 23 augustus 2019
Homepage | inheemse vogels | Honderden aalscholvers teisteren haven Urk

Honderden aalscholvers teisteren haven Urk

De aalscholver teistert momenteel de haven op Urk. Honderden vogels zijn te vinden op het strand en ook vliegen er groepen aalscholvers boven de haven, op zoek naar vis. “Ze jagen in groepsverband, net als dolfijnen”, zegt havenmeester Jan van den Berg. “Ze drijven de vissen in een hoek. Vervolgens is het prijsschieten.”

De vogels zorgen op de haven van Urk voor veel vogelpoep. Steigers, stoepjes, maar ook huizen en auto’s zijn ermee besmeurd. “Het wordt een bende hier”, geeft Van den Berg toe. “Het is niet echt fris.”

Warme winter
De aalscholver is een grote watervogel, die altijd naar warmere gebieden trekt. Zo zijn er in de winter veel vogels die vanuit Denemarken naar Nederland komen. De Nederlandse aalscholver zou eigenlijk naar het zuiden moeten trekken. “Maar door de warme winter in ons land blijven de aalscholvers nu ook hier”, zegt vogelkenner Nico de Haan.

Ook in 2006 vormden de aalscholvers al een plaag op Urk.

bron:omroepflevoland

 

Bekijk ook

Is het een konijn of een vogel ? (video)

Het internet is in de ban van een filmpje uit 2017. Een wetenschapper uit Oslo ...

2 opmerkingen

  1. Al die poep is nog niets bij al het vistuig wat achter blijft op zee.Waar de vogels en dolfijnen weer de dupe van worden.

  2. Al die poep is nog niets bij al het vistuig wat achter blijft op zee.Waar de vogels en dolfijnen weer de dupe van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *