woensdag 29 januari 2020
Homepage | foto & film | Hond Fred adopteert negen pasgeboren eendjes (video)

Hond Fred adopteert negen pasgeboren eendjes (video)

Labrador Fred, uit het Engelse Stansted Mountfitchet, is sinds gisteren vader. Niet van zijn eigen pups maar van negen eendenjongen. De kleintjes waren hun moeder kwijt, maar de hond ontfermde zich over hen.

De negen eendjes werden gevonden in de buurt van het Mountfitchet kasteel, waar de 10-jarige labrador Fred woont. Het personeel van het kasteel nam de eendjes mee naar binnen, omdat ze de moedereend niet zagen. “We vermoeden dat een vos hiervoor verantwoordelijk is “, zegt manager Jeremy Goldsmith tegen BBC News.

Meteen nadat de eendjes waren opgevangen, nam Fred de zorg voor de kleintjes op zich. “Hij heeft echt een geweldig zacht karakter. Hij heeft de eendjes onder zijn vleugels genomen, of moet ik zeggen, onder zijn pootjes”, zegt Jeremy.
‘Ze slapen in dezelfde mand’
De band tussen de hond en de eendjes is sinds de adoptie ongelooflijk sterk. “De eendenkuikens waren meteen verliefd op hem”, zegt Jeremy. “Ze verlaten hem nauwelijks en klimmen zelfs op zijn rug. Ze gaan samen met hem zwemmen en slapen zelfs in dezelfde mand als Fred.”
Het personeel van het kasteel denkt dat de eendenkuikens over een paar weken, als ze groot genoeg zijn, het warme nest van Fred zullen verlaten.

bron: RTL
foto en video:youtube

Bekijk ook

LICHTE DALING IN HET AANTAL OVERWINTERENDE GANZEN

Het verblijf van overwinterende ganzen in ons land neemt voor het eerst sinds ongeveer een ...

1 opmerking

  1. Nog nooit van inprenting gehoord denk ik.Deze eendjes zijn voor het leven getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *