dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | natuurbescherming | Hoge Veluwe treedt op tegen onverantwoordelijke fotografen

Hoge Veluwe treedt op tegen onverantwoordelijke fotografen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft volop vogelactiviteit. Het staat vast dat er ongeveer 100 vogelsoorten voorkomen in het Park, waaronder 17 die op de Rode Lijst staan van bedreigde soorten. Veel bezoekers en fotografen komen dan ook graag naar het Park om te genieten van de diverse soorten vogels.
Vogels niet storen
Dit moet gebeuren zonder de vogels hierbij te storen. Helaas is de afgelopen tijd gebleken dat verschillende fotografen deze rust verstoren. Deze fotografen vertonen gedrag dat tot ergernis leidt bij zowel de beheerders van het Park als bij het publiek die zich wel verantwoordelijk gedraagt. Dit varieert van voedsel strooien op diverse locaties tot onbehoorlijk gedrag vertonen naar andere bezoekers toe. Ook worden bezoekers gestoord doordat auto’s en statieven midden op de openbare weg worden geplaatst.
Controles
Na diverse vergeefse waarschuwingen aan verschillende fotografen is de maat vol voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom heeft het besloten om controles uit te breiden en voortaan streng op te treden tegen fotografen die op deze wijze de grenzen overschrijden. Het Nationale Park De Hoge Veluwe moet voor iedereen een prettige plek zijn en blijven, waarbij men rekening houdt met elkaar en de natuur.

Bron: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dit is ook de Hoge Veluwe

Bekijk ook

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Eerder onderzoek toont ...

2 opmerkingen

  1. Ja zo is er ook een groep van fotografen die iedere bijzondere vogel achtervolgd.tot deze vaak niet meer weet waar hij of zij het zoeken moet.
    In onze mensen wereld heet dat stalken

  2. Komt helaas niet alleen op de Veluwe voor,zie geregeld fotografen met hun 500 mm lens bijna in het nest van vogels hun plaatjes schieten,hebben totaal geen verantwoording,vaak wel grote waffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *