donderdag 14 november 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Hoe voorkom je aanslagen met drones; met een roofvogel?

Hoe voorkom je aanslagen met drones; met een roofvogel?

Nederlandse veiligheidsdiensten bereiden zich voor op terroristische aanslagen met drones. De onbemande vliegtuigjes kunnen bijvoorbeeld bommen, giftige gassen of biologische wapens vervoeren en die laten vallen op mensen of gebouwen.

Om aanslagen met drones te voorkomen, worden in opdracht van de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) allerlei systemen getest om vijandige drones uit te kunnen schakelen. Zo test de politie met een specialist of roofvogels drones uit de lucht kunnen plukken.

In de zomer willen de diensten met concrete voorstellen komen. Binnenkort zal de Tweede Kamer over dit onderwerp in besloten setting worden gebriefd, zegt een woordvoerder van de NCTV.

“Iedereen kan over een drone beschikken, en dus ook mensen die er misbruik van willen maken”, zegt hoofd operaties Michel Baeten van de Landelijke Politie. “Het is een instrument waar je van alles mee kan, dus misschien ook wel een aanslag plegen.”

bron: NOS
foto: “Bald.eagle.closeup.arp-sh.750pix” by Adrian Pingstone Wikimedia Commons –

Laat maar komen zo'n drone; ik lust ze rauw !
Laat maar komen zo’n drone; ik lust ze rauw !

Bekijk ook

In 10 jaar tijd tot de helft minder insecten; voedsel voor veel vogels.

Veel insectensoorten, zowel zeldzame als veel voorkomende, gingen sterk achteruit de laatste decennia. Sommige soorten ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *