zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | HELFT MUSSEN PARIJS VERDWENEN

HELFT MUSSEN PARIJS VERDWENEN

Het aantal mussen in Parijs gaat snel achteruit. In delen van de metropool is het kleine bruinachtige vogeltje zelfs bijna helemaal verdwenen.

Uit tellingen blijkt dat de mussenpopulatie in Parijs sinds 2010 met ongeveer de helft is afgenomen, zeggen Franse vogelkenners tegen de nieuwssite 20 minutes.

De reden voor de terugval staat niet vast. Maar deskundigen voeren aan dat Parijs in steeds betere bouwkundige staat verkeert. De mus houdt van bouwvallen en oude daken om nestjes te maken, maar door nieuwbouw en renovatie zijn er daar steeds minder van.

Verder is het aantal insecten in de stad afgenomen en zwerft er minder eetbaar afval rond. Sommigen geven de schuld aan de terugkeer van de havik in de stad.

De huismus heeft het ook op andere plekken in Europa moeilijk zo ook in Nederland. Hier en daar is het vogeltje al tot beschermde diersoort verklaard. Ook wordt geprobeerd met speciale dakpannen of huisjes het dier een goede broedplek te bieden.

Bron: ANP
foto: eerder gepubliceerd

Het mannetje van de huismus
Het mannetje van de huismus

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

1 opmerking

  1. Deze hebben massaal asiel aangevraagd in Nederland,door het gunstige bijvoer klimaat in Nederland komen zij hier de winter wel door
    Ook de bouw valligheid van de hoge ,WOZ waarde,speelt in hun voordeel,onderhoud vind steeds minder plaats in dat kikker land,door de hoge belasting.
    De partij voor de dieren , heeft al aangegeven om Special mussen hotels teplaatsen,zodat deze geen stress ondervinden tijdens hun aankomst in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *