dinsdag 16 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Haven Rotterdam vakantieresort voor knobbelzwanen

Haven Rotterdam vakantieresort voor knobbelzwanen

Vele honderden knobbelzwanen vieren momenteel vakantie in de Rotterdamse haven. In juni en juli komen de dieren er om te ruien – van verenkleed wisselen. Ze kunnen dan tijdelijk niet vliegen. Het open water biedt de zwanen in die periode veiligheid tegen mensen en roofdieren. De algen op de stortstenen-oevers vormen een vaste voedselbron.
Ze verblijven vooral langs de splitsingsdam, de Kop van de Beer, in de Hartelhaven en Dintelhaven. De zwanen zwemmen vooral dicht langs de glooiingen, waar schepen niet komen. Volgens schattingen loopt het aantal zwanen in de haven op tot boven de duizend vogels.

All-inclusive
De Rotterdamse haven is daarmee in wezen een all-inclusive vakantieresort voor de zwanensoort. Knobbelzwanen zijn grote sierlijke witte watervogels met zwarte of vleeskleurige poten. Ze hebben een brede, platte, oranje snavel. Het mannetje heeft een grote zwarte knobbel boven de snavelbasis. Ze zijn ook vaak op weilanden te zien, waar ze zich tegoed doen aan gras.

bron:scheepsvaartkrant
afbeelding: eerder geplaatst

Knobbelzwanen, een sierlijke verschijning

Bekijk ook

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen ...

1 opmerking

  1. Weet men zeker dat deze niet uit Engeland met de boot zijn gekomen,op de Theems in londen is het overbevolkt geraakt met zwanen,vluchten is dan een optie, en wedden dat ze géén dieren paspoort hebben??allemaal door de theems gespoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *