dinsdag 16 juli 2019
Homepage | foto & film | Hans Dorresteijn vreest voor einde Baardmannetjes

Hans Dorresteijn vreest voor einde Baardmannetjes

Vrijdag begint een nieuw seizoen van het humoristische natuurprogramma Baardmannetjes, waarin de heren voor het eerst ook in de stad vogels spotten . ‘Baardmannetje’ Hans Dorresteijn (77) denkt dat dit seizoen wel eens de laatste zou kunnen zijn.
In de vorige reeksen doken Hans Dorresteijn en vogelkenner Nico de Haan alleen Nederlandse natuurgebieden in, maar nu begeven ze zich ook binnen de bebouwde kom. Hans vermoedt dat deze nieuwe toevoeging wel eens het einde van Baardmannetjes kan betekenen: ‘‘Misschien stoppen ze hierna wel ermee, dat is wel vaker zo als er met de formule wordt gesleuteld’’, vertelt de schrijver in de Telegraaf.
Rail Away
Hans had gehoopt dat hij en Nico alleen in de natuur konden blijven, al is de nieuwe formule waarschijnlijk wel een succes: ‘‘Iedereen verzekert mij dat het eindproduct wederom geslaagd is. Maar als je kijkt naar een programma als Rail Away, daar is nog nooit iets aan veranderd en dat vind ik prima. Ik hou niet zo van dat gemorrel; never change a winning team.”
Kraaien
De schrijver spot dus liever vogels in de natuur dan in de stad, want tussen de flora en fauna zijn vaak de meest bijzondere te vinden: “Ik zou liever uit de bebouwing weg zijn gebleven, dit is geen verbetering. Als je in de natuur op zoek gaat naar de slechtvalk en je vindt ’m niet, kom je nog tal van andere interessante vogels tegen. In de stad blijft het dan meestal beperkt tot duiven en kraaien en sta je aan het einde van de dag alsnog met lege handen.’’
Krakeenden
Gelukkig mochten de heren voor dit seizoen nog steeds in de natuur vertoeven: ‘‘In Rotterdam zagen we een opeenstapeling van bijzondere vogels bij een onooglijk plasje met wat omgevallen bomen, net buiten de stad. Krakeenden, blauwborstjes en baardmannetjes, waar we naar vernoemd zijn.’’

Baardmannetjes is vanaf vrijdag 21 juli om 21.15 uur te zien op NPO 2.

bron:tvgids.nl

Bekijk ook

Jonge ransuilen in de tuin (met video)

“Iedere avond rond 10 uur is het een prachtig schouwspel in onze tuin in Tijnje ...

2 opmerkingen

  1. Mag nog lang duren .maar je weet nooit wanneer het laatste seizoen is ? Als de hoofdrol spelers niet meer mee doen.
    Ik ben het niet altijd met de vogelbescherming eens .Maar dat hoeft ook niet.
    Je komt op een leeftijd dat je niet meer over seizoenen praat maar over .we zien wel?
    jaar? Duurt nog zolang .terwijl je we3t dat het zo weer volgend jaar is.
    Dus nog even doorgaan

  2. Hans is wel vaak wat warrig.Het blijft een vreemde vogel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *