zaterdag 18 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Groot EU-project om bedreigde patrijs te redden

Groot EU-project om bedreigde patrijs te redden

In Nederland is 95% van de patrijzen verdwenen als gevolg van schaalvergroting en intensivering van de landbouw. Ook in de ons omringende landen is de patrijs sterk in aantal afgenomen. Natuurorganisaties in Engeland, Schotland, Duitsland, België en Nederland willen laten zien dat de patrijs op het moderne platteland nog wel degelijk een toekomst heeft. Deze week werd bekend dat de EU dit project steunt met een grote financiële bijdrage. In Nederland starten Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Het Zeeuwse Landschap, Brabants Landschap en Vogelbescherming nu met een groot grensoverschrijdend beschermingsproject om de ernstig bedreigde patrijs te redden.

bron: vogelbescherming
foto: eerder geplaatst

patrijs Marek Szczepanek wikimedia

Bekijk ook

Pluimveesector wil ophokplicht door oprukkende vogelgriep

Pluimveeorganisaties sturen samen een brief aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen ...

2 opmerkingen

  1. Als je een andere landbouw uit oefend ,met niet alleen maïs, en stroken onkruiden langs een weiland ,komen deze vanzelf weer terug, maar als je alles omzet in grasland en maïs. Ja dan wordt het moeilijk voor de patrijs.
    Maar ook voor de geelgors ,ortolaan ,leeuwerik, fazant, en nog veel meer vogels ,en niet te vergeten insecten voor onze bevruchting van fruitbomen ,en veel andere planten.

  2. minder mais en meer andere graansoorten planten lost al veel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *