woensdag 29 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Groen links op de bres voor weidevogels

Groen links op de bres voor weidevogels

Het voortbestaan van de grutto, de kiekendief en andere weidevogels wordt bedreigd. Volgens de Vogelbescherming komt dit door toename van het aantal koeien in de wei. GroenLinks kamerlid Rik Grashoff trekt ten strijde voor de grutto en consorten. Hij stelde vandaag kamervragen.

De afname van de weidevogels komt volgens het Tweede Kamerlid
door het afschaffen van het melkquotum door staatssecretaris Sharon Dijksma.

Sinds 1 april mogen boeren onbeperkt melk leveren al moeten ze wel rekening houden met een maximale hoeveelheid mestproductie. Het resultaat is dat er meer koeien in de wei staan, en daarmee is de weide minder aantrekkelijk voor vogels geworden om te broeden of voedsel te vinden, zegt Grashoff.

Middels de kamervragen van vandaag wil Grashoff te weten komen of Dijksma bij haar landbouwbeleid nu echt rekening gaat houden met weidevogels. De Kamer nam al eens eerder een motie aan waarin het kabinet werd gevraagd om een betere bescherming van weidevogels.

bron: trouw
foto: wikipedia

Dairy_cattle,_near_Draycot_Foliat_-_geograph.org.uk_-_859467

Bekijk ook

LICHTE DALING IN HET AANTAL OVERWINTERENDE GANZEN

Het verblijf van overwinterende ganzen in ons land neemt voor het eerst sinds ongeveer een ...

1 opmerking

  1. Reactie op Hr Grashoff, Weer krijgen de boeren de schuld ,maar heeft de heer Grasshof al een demoeite genomen om de ware oorzaak van de afname van weide vogels teconstateren?
    Sta smorgens een vroeg op direct na zonsopkomst ga de wei in en zie wie de schuldige zijn n.l Kraai en vooral de Ekster.
    Geen enkel kuiken heeft een kans bij die beesten elk ekster heeft ieder een jong nodig (merel ,vinken kivieten enandere weide vogels
    Gr Koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *