woensdag 27 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Gratis vogelvriendelijke struiken en nestkasten voor basisscholen

Gratis vogelvriendelijke struiken en nestkasten voor basisscholen

Vogelbescherming Nederland geeft gratis nestkasten en bloeiende struiken weg aan basisscholen die aan de slag gaan om hun schoolplein vogelvriendelijker te maken. Deze actie is mogelijk dankzij de donaties van bezoekers van de populaire website van Vogelbescherming www.beleefdelente.nl. In totaal kan Vogelbescherming 42 basisscholen blij maken met een gratis nestkast voor mezen of twee bloeiende struiken.

Elk jaar zamelen bezoekers van Beleef de Lente geld in voor verschillende projecten van Vogelbescherming. Eén daarvan dit jaar was een bijdrage voor het vogelvriendelijk maken van schoolpleinen. Vogelbescherming kan daardoor aan 42 basisscholen nestkasten en struiken uitdelen.

Vogelvriendelijk schoolplein
Hier moeten de scholen wel wat voor doen. Zij moeten een plan maken voor een vogelvriendelijk schoolplein en dat insturen naar Vogelbescherming Nederland. Vogelbescherming helpt de scholen daarbij met een checklist en een opdracht voor klassen, geschikt om te gebruiken in groep 5 tot en met 8. Een klas kan met deze checklist heel makkelijk zelf een plan maken voor een vogelvriendelijker schoolplein. De checklist en opdracht is te vinden op de website van ThiemeMeulenhoff, waar nog veel meer materiaal voor lessen natuur en techniek te vinden is.

bron: Vogelbescherming
foto: “Nest box2” by Svdmolen Wikimedia Commons

Een nestkast met koolmezen
Een nestkast met koolmezen

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *