donderdag 9 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Gratis duivenhok voor Haci Öner

Gratis duivenhok voor Haci Öner

Vorige week is er bij Hachi Öner uit Druten-Zuid een promohokje van de Nederlandse duivensportbond geplaatst. Hachi is een 13-jarige leerling van Openbare Basisschool De Appelhof in Druten en al een paar jaar helemaal gek van postduiven. Nu heeft hij eindelijk zijn eigen hokje en zal dit jaar op de deel gaan nemen aan de vluchten met zijn jonge duiven.

Hachi is zoals zijn naam al doet vermoeden van Turkse afkomst. Zijn vader emigreerde op 12-jarige leeftijd naar Nederland en had als kind sierduiven in Turkije, duiven houden zat dus al een beetje in Hachi’s bloed. Hachi’s buurman is duivenliefhebber en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij een eenvoudig hokje met wat duiven kreeg.

Aangezien de duivensport in een rap tempo vergrijst is deze jongen uiteraard enthousiast ontvangen op de duivenclub in Druten. Het promohokje van de NPO mag Hachi gratis voor twee jaar lenen. Zijn clubgenoten hebben inmiddels al gezorgd voor een duivenklok, duiven en overige benodigdheden.

bronen foto: NPO nieuws

De gelukkige voor zijn nieuwe hok.

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

4 opmerkingen

 1. De liefde voor dieren brengt je eerder bij elkaar.als de politiek.
  Kijk maar naar de pvd. Dierenliefhebbers moeten er niets van hebben.omdat ze niet van overleg houden.
  Alleen van verbieden.
  Deze jongen houd van zijn duiven .En zal bij een vereneging opgenomen worden door zijn duiven.niet om waar hij wegkomt.

 2. Ja over twee jaar wil Hachi misschien wel verder met de duivensport maar de kans is groot dat het te duur wordt. Of komt er achter dat het geld bepaalt wie de beste is.Beetje het zelfde wat we in het voetbal zien bv Real Madrid speelt tegen Stoke City en een speler van Stoke City speelt de sterren van de hemel en scoort 3 keer waardoor Real met 3-2 wordt verslagen kun je raden wie deze speler koopt.Vroeger was duivensport van de”gewone”man en als je de eerste was van je straat was je al blij als je nu ziet dat er “liefhebbers”zijn die alles oprollen is zo,n promotie hok leuk voor de media maar water naar de zee dragen.

  • Dat bovenstaande reageerder niet meer de financiële middelen heeft om de duivensport te beoefenen betekent niet dat je het plezier van de jonge Hachi hoeft te bederven, zwartkijker, pessimist, hollander.

 3. Waarom worden mijn reacties niet geplaatst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *